La Stoppa har tilhørt Pantaleonifamilien siden tidlig 70-tall, og de 30 ha med vinmarker drives i dag av Elena Pantaleoni, sammen med den eminente Giulio Armani.
Allerede fra tidlig 90-tall har dyrkingen vært økologisk, med fokus på å lage tradisjonelle viner: å beholde plantene som ‘alltid’ har vært her (mange av dem ble innført fra Bordeaux på 1800-tallet) og å lage de vinene som ‘alltid’ har vært laget. Det betyr ikke at de unngår moderne virkemidler (som barriques og temperaturkontroll), men at disse er midler til å lede vinen frem til full modenhet, snarere enn å modifisere den på en uønsket måte. På den annen side unnlater man ikke å dykke dypt i tradisjonen.
La Stoppa er en av de fremste produsentene av såkalt oransjevin, skallmasererte hvitviner. I kjelleren foregår vinifikasjonen (gjæring, maserasjon) på temperaturkontrollert stål, mens lagringen foregår for de fleste rød- og oransjevinenes vedkommende på brukte barriques og store eikeliggere.
Lørdag 25. mars kl. 13:00, på Vulkan Matsal i Oslo, kan du smake vin fra følgende produsenter:
- Meinklang
- Carussin
- Castell’in Villa
- Château de Béru
- Cinque Campi
- Clos Lentiscus
- COS
- Cornelissen
- Sébastien
- Riffault
- Suertes del Marqués
- Chateau de Roquefort
- Domaine Les Bruyéres
- Domaine Stéphane Tissot
- Domaine du Coulet
- Weingut Clemens Busch
- Cascina degli Ulivi
- Coulée de Serrant
- Chateau Le Puy Emilien
- Domaine Romaneaux
- Destezet Domaine Lapalu
- La Stoppa
Pris kr. 250,- for medlemmer av en vinklubb tilsluttet norske Vinklubbers Forbund,
kr. 400,- for andre.
Klikk her for å melde deg på: https://www.deltager.no/biodynamisk_vinmesse_pa_vulkan_25032017