La Stoppa – økologisk siden 90-tallet

Del på Facebook

La Stoppa har tilhørt Pantaleonifamilien siden tidlig 70-tall, og de 30 ha med vinmarker drives i dag av Elena Pantaleoni, sammen med den eminente Giulio Armani.

Allerede fra tidlig 90-tall har dyrkingen vært økologisk, med fokus på å lage tradisjonelle viner: å beholde plantene som ‘alltid’ har vært her (mange av dem ble innført fra Bordeaux på 1800-tallet) og å lage de vinene som ‘alltid’ har vært laget. Det betyr ikke at de unngår moderne virkemidler (som barriques og temperaturkontroll), men at disse er midler til å lede vinen frem til full modenhet, snarere enn å modifisere den på en uønsket måte. På den annen side unnlater man ikke å dykke dypt i tradisjonen.

La Stoppa er en av de fremste produsentene av såkalt oransjevin, skallmasererte hvitviner. I kjelleren foregår vinifikasjonen (gjæring, maserasjon) på temperaturkontrollert stål, mens lagringen foregår for de fleste rød- og oransjevinenes vedkommende på brukte barriques og store eikeliggere.

Lørdag 25. mars kl. 13:00, på Vulkan Matsal i Oslo, kan du smake vin fra  følgende produsenter:

  • Meinklang
  • Carussin
  • Castell’in Villa
  • Château de Béru
  • Cinque Campi
  • Clos Lentiscus
  • COS
  • Cornelissen
  • Sébastien
  • Riffault
  • Suertes del Marqués
  • Chateau de Roquefort
  • Domaine Les Bruyéres
  • Domaine Stéphane Tissot
  • Domaine du Coulet
  • Weingut Clemens Busch
  • Cascina degli Ulivi
  • Coulée de Serrant
  • Chateau Le Puy Emilien
  • Domaine Romaneaux
  • Destezet Domaine Lapalu
  • La Stoppa

Pris kr. 250,- for medlemmer av en vinklubb tilsluttet norske Vinklubbers Forbund,
​kr. 400,- for andre.

Klikk her for å melde deg på: https://www.deltager.no/biodynamisk_vinmesse_pa_vulkan_25032017