Lykke i Firenze – Bistecca alla Fiorentina

Del på Facebook

Vi fant stedet samme ettermiddag ved en tilfeldighet, og var forutseende nok til å bestille bord. I følge den ikke helt inhabile innehaveren, så serverte de nemlig byens nest beste biff.
 Vi var nå fem i reisefølget og to av oss bestilte Bistecca alla Fiorentina, de tre andre bestilte varianter av ytrefilet. Bistecca’en ble servert på en solid skjærefjøl, sammen med stekte poteter. Kjøttet var perfekt grillet, utrolig mørt og meget smakfullt. Kjøttstykket ble servert så vidt skåret opp, og med to medfølgende kniver kunne vi selv skjære opp resten. Om vi syntes av ytrefileten var fantastisk, så ble indrefileten en åpenbaring av de sjeldne. Maken til kjøtt har jeg aldri tidligere smakt.

 

 

Reisefølget forøvrig var også meget fornøyd med sine valg, – ytrefilet med og uten chiantisaus, samt entrecote med parmesan var absolutt fulltreffere de også.
Etter innehaverens anbefaling valgte i en flaske Campo de Mare 2013, en saftig og smaksfull sangiovesebasert vin fra Bolgheri. Eur 28,- var absolutt ikke avskrekkende. Som de fleste andre steder i Firenze, så var vinen «romtemperert», dvs oppunder 30 grader, men noen minutter i isbad brakte den raskt ned til den anbefalte temperaturen på ca 18 grader.

 

 

Trattoria Antellesi er et sted jeg trygt kan anbefale alle!