Torsdag 6. november er det klart for NVKF’s årlige Julemat- og vinmesse hos Håndverkeren i hjertet av Oslo. Dette er kvelden hvor tradisjon møter vin og sider– perfekt for deg som vil utforske drikke som løfter tradisjonelle julebordsretter. Har du sikret deg billett? Det er begrenset antall billetter igjen. Kjøp billett til vår Julemat- og vinmesse den 6 november. Som medlem av NVKF får du også kr 100,- rabatt pr billett. Rabattkode finner du i nyhetsbrevet – husk å legge den inn når du bestiller.
Vi tilbyr hele 4 Masterclasses med spennende produsenter fra Italia, Frankrike, Portugal og Tyskland. Her har du en unik mulighet til et ekslusivt møte med produsentene på besøk i Oslo for anledningen. Masterclassene har begrenset plass og kan kjøpes som tilleggsvalg i billettbestillingen eller med vipps betaling samme kveld, så langt det er ledig.
Masterclass Stefano Accordini
Amarone er en av Italias dyreste og mest populære viner. Det er en kraftpakke av en vin. En vin for de store øyeblikk. En vin for vinterens kulinariske høydepunkt.
Amarone kommer fra vinregionen Veneto, nordøst i Italia. Ikke så langt fra Alpene, med Gardasjøen og Romeo og Julies Verona. Valpolicella er her både et vindistrikt, men også navn på vinene fra samme område. Her lages vin i fire svært ulike stiler fra de samme lokale druesortene: Valpolicella, Valpolicella Ripasso, Valpolicella Amarone og Valpolicella Recioto.
Både amarone og recioto, og til dels ripasso, lages med den spesielle acinatico-metoden. Den søte ‘vintervinen’ recioto gjorde området berømt allerede under romertiden.
Historien til Stefano Accordini starter i kjelleren på en nedlagt skole der de utviklet sine første viner. De fikk raskt oppmerksomhet utenfor landegrensene og i dag er Stefano Accordini en av de mest anerkjente produsentene av valpolicellavin.
Bli kjent med regionen, vinhuset og de unike vinene når Lars G. Rein-Helliesen, grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Gruppen, historiker, forfatter og etterspurt foredragsholder og kåsør holder en engasjerende masterclass der historie, vinkunnskap og vinglede entusiastisk sveises sammen.