Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1994

Del på Facebook

Godbiten fra 1981 (75cl) ble utsolgt kort tid etter Gunnars anbefaling, men 1994 årgangen, som jeg personlig foretrekker, finnes det heldigvis fremdeles 142 eksemplarer av.
PS! 1981 årgangen finnes det 18 flasker igjen av i magnum.

Bodegas Montecillo ble grunnlagt i 1874 av Celestino Navajaser men ble kjøpt opp av Sherryhuset Osborne i 1973. I de siste 30 årene har Montecillo blir drevet av María Martínez Sierra som har som mål å lage vin med jevnt høy kvalitet, hvert år. Noe som spesielt gjenspeiler seg i Montecillovinene som er omtalt her.

Bodegas Montecillo er det 3. eldste vinhuset i Rioja og ligger i byen La Rioja, ca en times kjøretur sør for Bilbao, Spania. De eier ingen egne marker men kjøper alle druene fra lokale dyrkere. Druene til denne vinen kommer fra de eldste vinstokkene Riojas største enkeltvinmark, El Montecillo, midt mellom Cenicero og Fuenmayor i Rioja Alta. Vinen lages kun i spesielt gode år.

vinifikasjon
Vinene er laget på 100% Tempranillo, og vært igjennom temperaturkontrollert gjæring ved 21° C, maserasjon med skallkontakt i 28 dager, og 42 måneder på egenproduserte håndlagede amerikanske og franske eikefat. Etter å ha blitt tappet, ufiltrert, på flaske har den fått 4 år på rygg før den kom på markedet.

smaksnotater
Det er en veldig fin friskhet men samtidig en underliggende lett fyldig frukt i denne vinen. Her er myke smaker av sursøte kirsebær, svisker, lær og endel sekundærfrukt og støvete tanniner. Den er balansert og veldig behagelig å drikke. Ved siden av at begge årgangene er svært gode (1981 og 1994) er jeg også enig med Gunnar om at vinen minner om den svært gode Chateau Musar 1974, nesten! Montecillo 1994 drikker veldig bra nå, men jeg vil ikke anbefale å vente mer enn toppen 1-2 år før du tar siste flaske av denne. Drikkes best med en temperatur på 17-18° C.

En vin som denne nytes best uten mat, men vil du prøve den til mat må det bli noe som bibringe med rotfrukt og polenta, eller oster som manchego eller parmesan.

Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1994

Bodegas Montecillo