Oslo – Firenze – Oslo, dag 1 og 2

Del på Facebook

Derfor var det bare min kone og jeg som la i vei fra Oslo en torsdag morgen i begynnelsen av juli. Første stopp ble Maribo, en bitteliten «dorf» av et sted i Danmark, kun et steinkast fra Rødberg. Hotel Ebsen (**) var etter forholdende bra, og de serverte en meget god biff.  DKK 895,- for et dobbeltværelse (med dusj, men uten dusjsåpe…) var greit.

Morgenen etter bar det avsted til Rødby, hvor vi etter ca 5 minutter kjørte ombord på fergen til Puttgarden og Tyskland. Fergen tok knapt en time, og vi var på tysk jord før kl. var 10:00. Foran oss sto ca 75 mil med asfalt før vi kunne sjekke in på hotellet i Wachenheim, vårt første stoppested på denne bilturen i vinens tegn.

Reisen er i stor grad basert på tips og anbefalinger jeg har fått fra medlemmer på FB-gruppen Vin-Forum, samt venner og bekjente. Wachenheim, i Deutsche Weinstrasse, var absoutt en av anbefalingene. Jeg hadde derfor bestilt overnatting på Hotel Goldbächer, i Wachenheim. Etter innsjekk spiste vi middag her, Winzersteaks von Schwein, mit Krauterbutter und Pommes. Utrolig velsmakende, og glasset med Zimmermann Riesling 2014, en av de lokale produsentene, passet godt.  

 

 

Etter middag var tiden inne for å utforske Wachenheim, noe som viste seg å være litt «vanskelig». Etter omlag 30 minutters spasertur, hvor vi kun møtte to gutter på sykkel, en som luftet hunden og to turister, fant vi endelig et slags sentrum, utenfor stedets kirke.

Her var det ikke bare et, men hele to «vannhull» hvor man kunne få seg et glass vin eller to. For min del ble det to, begge fra Dr. Bürklin-Wolf, først en frisk og leskende Trocken Riesling 2014, etterfulgt av 2014 Villa Bürklin weiss, en cuvee bestående av Weissburgunder, sauvignon blanc og riesling.  Sistnevnte var absolutt den mest spennende, og hadde det ikkevært for at vi fortsetter reisen til Italia i morgen tidlig, før vinutsalgene åpner (kl. 10:00), så hadde jeg kanskje begynt å fylle opp bilen allerede i dag.