På Gurostølen melkes kuene av budeia.

Del på Facebook

I disse godt og vel to sommermånedene produseres melk på kuene som går tilnærmet fritt i fjellet og spiser planter og urter som vokser på Gurostølen. Dette setter et spesielt preg på melka, den smaker annerledes enn melk produsert på rundballegras. Fargen blir gulere, som man også ser på fargen i osten. Kuene blir melket av budeia som har ansvaret for melkekvaliteten.

Det er i dag knapt 900 støler i Norge og bare noen få av de produserer oster bare basert på fjellbeitemjølk. Gurostølen leier Tim Reidar Stenberg til å yste for seg, Tim er også kjent for geitemelkostene fra Prestholt.

 

Interessert? Besøk «Fin Vin og Brennevin»

Tirsdag 21. januar arrangerer Norske Vinklubbers Forbund, i samarbeid med Media Digital og magasinet Vin & Brennevin, for andre gang messen «Fin Vin og Brennevin» i Oslo Militære Samfunds  ærverdige lokaler. Et 30-talls utstillere innen vin og brennevin er samlet på en flate, og du vil her ha mulighet til å smake et hundretalls forskjellige viner og brenneviner, i tillegg til nisjeprodusenter som Gurostølen.

Gurostølen er bare en av de mange spennende utstillerne som du kan møte på messen «Fin Vin og Brennevin». 

For mer informasjon og påmelding, klikk her.

 

Medlem av vinklubb tilsluttet NVkF?

Bruk rabattkode nvkf2020 og få kr. 100,- i rabatt per person ved bestilling senest 5. januar. Fra og med 6. januar er rabatten kr. 50,- per person.