Pascal Clément startet for seg selv i Burgund-landsbyen Savigny-lès-Beaune i 2012, og han ble raskt oppdaget av vinkjennere over hele verden for sine fremragende burgunder viner. Han ble tidlig omtalt som ”the one to watch”. Merete Bø skrev f.eks. at «Pascal Clément er et navn å følge med på for alle Burgund-elskere, for her kan store ting skje.» i en artikkel i Dagens Næringsliv 13.03.2015.
Pascal lager flotte elegante burgunderviner, både hvite og røde, fra 19 appellasjoner – fra Rully i Sør-Burgund til Chambolle og Gevrey i nord.
Selv om Pascal først begynte å produsere vin under eget navn i 2012 har han jobbet med vin lenge. Han har blant annet jobbet 4 år hos den legendariske burgunderprodusenten Jean-François Coche-Dury.
Denne kvelden vil vi servere syv viner fra Pascal Clément til en 5-retters meny fra Astrals kjøkken. Pascal vil selv fortelle om vinene og sin produksjon gjennom kvelden.
Vinene som serveres vil være:
- Montagny 1er Cru Les Coeres 2013
- Savigny-les-Beaune Dessus les Vermots 2014
- Pernand-Vergelesses Les Combottes 2014
- Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Boudriottes 2014
- Bourgogne Pinot Noir
- Savigny les Beaune 1.Cru Gravains 2014
- Pommard 1er Cru Clos de Verger
Pris per person: 1000,-
Påmelding kan skje til [email protected] eller på telefon 93028888
Klikk her for å lese Bulletins omtale av Pascal Cléments forrige besøk i Norge.