En rød aften med Cathinca Dege

Del på Facebook

En vinkveld med Cathinca Dege er aldri kjedelig. Heller ikke denne kvelden. 3. februar satte jeg meg ned på skolebenken og var en av mange deltakere på grunnkurs i rødvin i Beverage Academy sine lokaler.

Tidligere norgesmester i vinsmaking Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. Hun er hovedlærer på Beverage Academy (vinkelnerutdannelse) og fast vinskribent i Bulletin og i Maison Mat og Vin. I tillegg arbeider hun hos Palmer Group med vinimport. Hun har reist rundt i de fleste vinproduserende land og regioner i både Europa, USA, Australia og New Zealand. Hun brenner for opplæring og formidling av vinfaget og deler villig på sin kunnskap. Denne kvelden var intet unntak.

Etter en kort introduksjon om hva vin er fikk vi vite mer om vindruens ulike bestanddeler og hvordan disse påvirker ulike vinstiler.

Det ble også vektlagt hvordan man lager rødvin, lagring av vin og hvordan vin utvikler seg. Alle viner kan som kjent ikke lagres over lang tid.

Så var det tid for å praktisere de ferdighetene man hadde lært seg og 8 viner ble introdusert, luktet og smakt på for og til slutt bli vurdert. Spennende og høre hvordan andre vurderte vinene og hva vi sammen var enig om.

De 8 vinene var:

  • Dom. De Bellene Bourgogne Maison Dieu Pinot 2014
  • Marquès de Nombrevilla Old Vines Garnacha 2014
  • Castelanni Poggio al Casone Chianti Superiore 2013
  • Casillero del Diablo Merlot 2014
  • Alamos Cabernet Sauvignon 2015
  • Cave de Clairmont  Crôzes- Hermitage Cuvèe Classique 2013
  • Montecillo Crianza 2010
  • Doña Paula Malbec 2014

Når vi hadde smakt på de ulike vinene var det naturlig å se mat og vin i en sammenheng. Min favoritt vin var Malbec som passer godt til rødt kjøtt og kraftige gryteretter.

Et utrykk jeg lærte fra kurset er at Pinot Noir er som en Jaguar, men Cabernet Sauvignon er som en Mercedes.

Nye kurs arrangeres allerede i januar 2017!
Ønsker du å lære mer om vin, så arrangerer NVkF tre forskjellige kurs hvor du kan bli kjent med regionene Bordeaux, Bourgogne og Piemonte. Cathinca Dege er foredragsholder på alle tre.

For mer informasjon og påmelding, klikk på nedenstående link: