Sol, sjø og Faustino

Del på Facebook

Umiddelbart etter ombordstigning ble vi servert Faustinos nyeste kreasjon, en rosévin laget på Tempranillo. Vinen var både frisk og fruktig, men dessverre er den ikke i salg ennå, – den lanseres først til neste år.

Båten la fra kai samtidig med at solen gjorde sin entre, og satte kurs utover mot Dødningbukta, hvor den ankret opp. Her holdt Liora Levi en kort presentasjon av Faustino og de vinene som vi kunne prøve i løpet av dagen. Fra en tørr og tiltalende cava, via deres Faustino V Blanco 2015 laget på Viura og Chardonnay til de røde Faustino VII, Reservaen Faustino V og Gran Reservaen Faustino I. Sistnevnte i årgang 2004, som holder en like høy standard som den nå utsolgte 2001-årgangen.

David Robinson fra Grupo Faustino kunne fortelle at samtlige av Faustinos viner, med unntak av Faustino I, vil få nye etiketter. Det var ønsket om en mer lik identitet på etikettene som lå bak. Det nye designet er lettere og renere, med et moderne uttrykk, men også med signaler om lange og tradisjonsrike historie.

Under dekk var det gjort klart en tiltalende tapas-buffet, slik at ingen behøvde å forlate skuta hverken sulten eller tørst.