Sophia Bergqvist og Quinta de la Rosa

Del på Facebook

Det var Sophias oldefar som kom fra Sverige og etablerte seg i Portugal etter å ha giftet seg med en engelsk dame fra en portvinsfamilie som startet produksjonen av druer og noe portvinsproduksjon. Denne produksjonen ble solgt som en Single Quinta under navnet Feuerheerd Quinta de la Rosa.

Den gang, og i mange år dyrket familien druer som de solgte videre til andre som produserte portvin. Spesielt solgte de etter hvert mye til Sandeman og dette fortsatte frem til slutten av åttitallet. Da Sandeman-familien solgte firmaet til Seagrams i 1988 bestemte Sophias far seg for å lage egen portvin.

Egne bordviner kom til i 1990. Ganske snart ble den valgt ut av Berry Brothers & Rudd – et kvalitetsstempel, samt som en husvin hos Quaglinos; en av topprestaurantene i London på den tiden. Erfaringen med å starte opp for seg selv og brande eget merke var mye tøffere og vanskeligere enn de hadde vært i nærheten av å tro ved oppstart. Men nå er de etablert og høster gode kritikker verden over.

Hvert år lager de ca. 1/3 portvin og 2/3 bordvin, men de vet aldr hvilke parseller som brukes til hva inntil innhøstingen. Det kommer an på modenhet før det bestemmes.

Alle vingården til Quinta de la Rosa har klassifisering A, på en skala fra A til F. Dette borger for topp kvalitet i druematerialet. A-klasse vil tilsvare Gran Cru vinmarker i Frankrike.

I tillegg til godt druemateriale fra ca. 60 forskjellige druetyper, fottråkker de druene. Dette gir en bedre vin. De forsker nå på å redusere antall forskjellige druer slik at det blir en bedre vin og har nå landet på 15 forskjellige sorter.

 

 

DuoRosa 2010 (rødvin)

Varenr 697101
Pris kr. 162,00

Dyp, fin rød. Frisk, lett frukt. Pene aromatoner. Syrlig, pen rødfrukt og mørke bær i munnen. Bra bitterhet som står seg til mat. Pen syrlig avslutning.
God allround vin som passe til alt fra lutefisk til ribbe
84 poeng

 

Quinta de la Rosa Duoro 2008 (rødvin)

Varenr 5067201
Pris kr. 195,00

Dyp fiolett. Mørk, fin frukt, lang og kraftig. Moden, fyldig vin med fin frukt. Rik og kompleks midtparti. God balanse og lengde. Fint matvennlig bitterhet mot slutten.
God matvin som passer til litt kraftig mat som f.eks. pinnekjøtt
88 poeng

 

Quinta de la Rosa Finest reserve

Varenr 891802
Pris kr. 162,00 (50 cl.)

Mørk Fiolett. Kraftige, modne mørke bær. Saftig, deilig, stram frukt. Søtlig, rett på. Snev av plomme, kirsebær og lakris. (Vinene er ca. 7-8 år gamle.)
Passer til oster, sjokolade og nøtter
86 poeng

 

Quinta de la Rosa Late Bottled Vintage

Varenr 891202
Pris kr. 199,90 (50 cl.)

Fiolett. Mørke/røde bærtoner Litt brandykarakter. Stram og fin balansert frukt. Mer kompleks enn Finest. Stram tørr finish med en elegant fin syrestruktur.
Passer til oster, sjokolade og nøtter
88 poeng

Quinta de la Rosa Tawny

Varenr 891702
Pris kr. 167,00 (50 cl.)

Typisk ung Tawny-farge (fiolett med brunslett), ca. 5 år gammel. Fiken, tørket frukt på duft. Kraftig. Lang, fin og balansert frukt i munnen med smaker av honning og nøtter. Stram og flott finish.
Passer til oster, sjokolade og nøtter
88 poeng

 

Quinta de la Rosa Vintage 2011

Varenr 987201
Pris kr. 382,00

Dyp fiolett. Lukket mørk frukt på nesen – ung. Stram og flott i munnen. Fortsatt ung. Veldig ung og lukket, men dette har så mye i seg; lag på lag med smaker. Dette blir bra.
Passer til meditasjon
93 poeng

 

Quinta de la Rosa Vintage 2004

Tatt med som en bonus direkte fra Quinta de la Rosa eget lager.
Mørk fiolett. Mørk frukt på nesen, varme kirsebær, bjørnebær. Stram og flott i munnen, med åpen frukt. Fortsatt ganske ung. Lang og balansert. Kan godt drikkes nå – eller om mange år
Denne passer godt til refleksjon og meditasjon
92 poeng