I utgangspunktet høres dette kanskje litt rart ut. Men når en vet at jordsmonnet kommer fra den samme kalkryggen som er i Champagne begynner ting å falle på plass. Den globale oppvarming gjør også sitt til at man nå kan lage nydelige viner i England. I de siste årene har det kommet mange gode produsenter av blant annet musserende viner fra dette området. Min personlige favoritt så langt er Ridgeview som for tiden har 3 viner tilgjengelig på det norske markedet. De bør du teste. På grunn av høy etterspørsel i hjemlandet er prisen nesten på champagnenivå. Kvalitetsmessig er det ikke noe å si på vinen og de er verdt prisen.
Navnet på Taittingers vinhus i England er Domaine Évremond. Oppkalt etter den franske forfatteren Charles de Saint-Évremond som levde på 1600-tallet. Han levde mesteparten av sitt liv i eksil i England og er begravet i Westminster Abbey. Ved valget at dette navnet på vinhuset knytter man disse to landene tettere sammen.
I første omgang vil 40 hektar av vinmarkene bli beplantet med de tradisjonelle champagnedruene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Årlig produksjon vil bli i størrelsesorden 300.000 flasker.
I henhold til foreningen av vinprodusenter i England vil vinområdene i England fordoble seg de neste syv årene. I tillegg til at jordsmonnet er ganske likt og klimaendringene medfører at en kan dyrke vindruer på kommersiell basis i England er prisen også en viktig faktor. I Champagne koster 1 hektar beplantet vinmark ca. 1 mill. €, med dagens kurs nesten 10 mill. kroner. I Kent er prisen for en hektar uplantet mark ca. 15.000 £ som utgjør ca. 200.000 kroner.
I Champagnedistriktet er det ikke like lett å ekspandere og utvide eiendommen som i England. Er Taittinger bare det første av en rekke Champagnehus som nå vil etablere seg i England? Den som venter får svaret. Men mye taler for det.