Vinpakke nummer 2

Del på Facebook

Det merkes i lommeboken men det gir samtidig en spesielt god smaksopplevelse for alle rundt bordet. Spesielt hvis dere er opptatt av god mat og gode viner.

Charles Heidsieck Brut Réserve (430.- kr)
Først ut er denne fine og fruktige Champagnen laget på 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 20% Pinot Meunier. Jeg hadde kjøpt inn et par av disse som aperitif til julebordet vårt nylig og de fruktige smakene av modne eple, mango, mandel og sitrus var smaker som satt godt blant alle rundt bordet. Med de boblende smakene fra denne er stemningen satt, gjestene er i gode hender:) Serveres vinen med en temperatur på 8-9º C er du på rett spor. Noen drikker Champagne alene som aperitiff, noen til popkorn eller til en ørliten, nykokt, hummerhale! Ja, jeg sa popkorn, hehe. Prøv det!

Roche de Bellene Meursault Vieilles Vignes 2013 (390.- kr)
Til forrett er denne elegante og pent balanserte Mersaulten et funn! På duft har den en pirrende duft av røk, tørt gress og aprikos. Slank, lett fedmende og balansert fylde med svært lang og syrlig ettersmak. Pent integrert eik selv om den har fått 15 måneder på franske eikefat. Drikk den temperert til 14º C og da til en lett forrett av grillet salma med pepperotkrem.
Les også mer om disse vinene fra samme produsent; Les Charrons 2008 og Saint Romaine Vieilles Vignes 2014.

Fontodi Vigna del Sorbo Chianti Classiso Gran Selezione 2012 (470.- kr)
Til hovedretten har jeg valgt ut denne herlige kontrasten til Mersaulten, Chianti Classicoen fra Fontodi. Flaccianello er deres flaggskip, men Vigna del Sorbo som spesielt i 2012 årgangen står frem som en svært flott vin. Herlige mørke og fyldige men akk så fint balanserte smaker av denne vinen laget på 100% Sangiovese druer. Det er glede i hver dråpe, komplekse smaker av kirsebær, plomme, krydder og en saftig lang ettersmak. Noe eiket, men det fremstår behagelig, sammen med kryddertonene. Vinen krever en noe mer kraftig rett med en litt kraftig saus til, prøv som jeg til helstekt entrecot. Nam!

Wechsler Kirchspiel Beerenauslese 2015  (varenummer 6878802) 360.- kr
Vinen formelig smelter på tungen og fyller hele munnen med velbehag. Tross mye sødme (160 g/l) har den også mye syrlighet (lime) som strammer opp sødmen og gir vinen dybde. Velbalansert og lang ettersmak. Dette er en spesielt god dessertvin som ikke er så lett å få tak i, den finnes kun på CC Vest (66stk), Østerås (12stk), Skøyen (67stk) og Vinderen (12stk). Her må du hente i butikk eller få venner eller bekjente til å plukke opp en for deg. Men du vil sent glemme opplevelsen av å ha smakt den. Temperer den til 10º C og drikk den til multekrem.

Totalt vil denne vinpakken koste deg 1650.- kr, eller 275.- kr per hode hvis dere er 6 personer. Sammenlignet med hva du må betale for vin når du er ute og spiser blir ikke denne prisen så vanskelig å forsvare. Vinene har jeg først smakt på pressesmakinger, en er på oppfordring anbefalt på Vinmonopolet, alle har jeg senere kjøpt inn og resmakt med og uten mat, før jeg anbefaler de her. Bon Apetit!

PS! To av vinene til denne artikkelen hadde flaskefeil, sånn er det bare noen ganger. Smaker ikke vinene noe i nærheten av hva jeg har beskrevet her, er det en mulighet for at vinen er korket, oksidert eller har en varmefeil. I såfall kan vinene returneres til VP og du får enten pengene tilbake eller du kan ta ut en ny vin.