Vinpakke nummer 3

Del på Facebook

Pierre Gerbais L’Osmose Blanc de Blancs 2011 (370.- kr)

Et utvilsomt godt kjøp er denne fine Champagnen som er laget på 100% Chardonnay (Blanc de Blancs). Men den trenger luft. Mye luft faktisk! Jeg prøvde meg med et glass rett etter den var åpen, men det kunne jeg ha spart meg. 1 time senere begynte det å skje noe, etter to timer begynte fylden å vise seg. Dagen etter var den perfekt! Uvant å drikke en champagne så lenge etter den er åpnet, men det betalte seg! NB! Ikke dekanter den på karaffel, men behold den på flaske etter å ha åpnet den, sett den i kjøleskap eller et kjølig sted med en kork i.

Lar du champagnen stå til dagen etter vil du riktignok få mindre bobler, men de er der fremdeles og kiler tunge og gane ganske behagelig. Frukten viser god fylde og fruktkonsentrasjon kombinert med en markant og frisk syrlighet. En klassisk Blanc de Blancs er behersket og elegant når de er unge, men med lagring vil den utvikle seg veldig fint og få en mer intens fruktighet.

Server den kjølig, ca. 10º C, og gjerne til Østers naturell!

Champagne Pierre Garbais

Wagner-Stempel Heerkretz Riesling GG 2014 (390.- kr x 2)

Fra Wagner Stempel i Reinhessen i Tyskland får du denne Grosses Gewâchs Rieslingen laget på de beste druene fra de beste markene (GG). Den passer til et bredt utvalg av fiske- og skalldyrretter, sushiretter på grunn av vinens klare, friske og mineralske aromaer. Den vil drikke fint etter noen timer i karaffel, men du får mer ut av smaksprofilen hvis du lar den stå åpen i et døgn. (Sett korken i og sett vinen et kjølig sted over natten).

I stedet for å velge forskjellige viner til forrett og hovedrett kan du helt fint bruke samme vin til begge. Til forrett ville jeg ha valgt bakt torskeplomme på ruccola eller øldampet og grattinerte blåskjell, mens til hovedrett ville jeg ha valgt enten skrei med ertepurre eller oliventrekt skrei. Best blir opplevelsen av vinen hvis du tempererer den til 10-12º C.

Malvirà Birbét 2015 (148.- kr)

Fra produsenten Malvira som holder hus i Roero i den nordlige delen av Piemonte, kommer denne forfriskende og musserende, røde dessertvinen laget på 100% Bracetto! Det er en morsom vin med superdeilige smaker av modne jordbær og bringebær, en dyp sødme, men med friskhet i bøtter og spann som gir en lett avrunding på måltidet. Vinen kan serveres uten dessert, meeen den er superdigg til en lett og god sjokolade- og bærpavlova også! Jeg smakte nylig 2016 årgangen som blir tilgjengelig til våren, den er noe friskere og mer fruktig enn 2015 årgangen og så har den fått en ny, litt mer sexy, etikett. Drikk vinen temperert til 10º C.

Totalt vil denne vinpakken koste deg 1298.- kr med 2 stk hvitviner, eller 325.- kr per hode hvis dere er 4 personer. Sammenlignet med hva du må betale for vin når du er ute og spiser blir ikke denne prisen så vanskelig å forsvare. Vinene har jeg først smakt på pressesmakinger, alle har jeg senere kjøpt inn og resmakt med og uten mat, før jeg anbefaler de her. Bon Appetit!