Wagyu…

Del på Facebook

Etter å ha overveid frem og tilbake om jeg skulle ta meg råd til et stykke, tok nysgjerrigheten overhånd. Med 2200 kroner per kilo er Wagyu kjøttet nok et av de dyreste en kan oppdrive, og det er ikke noe en tar seg råd til tidt og ofte. Men jøjjemeg for en opplevelse det var å spise dette supermøre kjøttet! Det regelrett smeltet i munnen! Tilbehøret ble av det minimalistiske slaget, kjøttet skulle stå i sentrum!

Til saus kokte jeg inn en hel flaske økologisk rødvin. Etter omtrent 2 timer på medium varme er den kokt inn og skal være tyktflytene. Hold sausen varm til servering, smak eventuelt til med salt og pepper.

Mens vinen koker inn må du huske å ta ut kjøttet i alle fall 1 time før du steker det, kjøttet skal ha romtemperatur før det havner på varmen. Ha litt klaret smør på en stekepanne med medium høy varme og stek i 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen på biffen, men lenge nok til at det marmorerte fettet får tid til å smelte. Eneste krydderet jeg hadde på var litt flaksalt over kjøttet ved servering.

søtpotetstappe
1 søtpoteter
1 hvitløksbåt
100 g smør
salt og nykvernet pepper

Skrell søtpoteten og kok i vann sammen med hvitløk og 1 ts salt til mør. Hell av vannet og la poteten stå og dampe av seg. La smøret smelte sammen med søtpoteten. Stapp med en potetstapper og ha eventuelt litt fløte/melk i hvis du ønsker en mindre grov stappe.

Asparges smørdampes i noen minutter og serveres med en liten klatt smør til.

​Det er gledelig å se at det har kommet flere av Viettis viner nå er listeført på Vinmonopolet. Vietti La Crena Barbera d`Asti er et funn av en Barbera! Jeg plukket opp 2011 årgangen av La Crena da jeg var innom Castiglione Falletto nå i påsken. En usannsynlig flott Barbera med eleganse og særpreg av de sjeldne. Akkurat passe kraft i frukten og et fint balansert syrlig innslag. Har du ikke smakt Viettis sine viner ennå har du mye godt i vente, foruten La Crena kan jeg spesielt anbefale Vietti Barolo Castiglione 2011.