Bli ekspert på fransk vin

Del på Facebook

Kurset er lagt til november med oppstart den 3. og siste forelesning med frivillig eksamen den 26. november. For at kurset skal bli realisert må det minst være 12 påmeldte.
Innhold
I kursserien vil du lære om fransk vin generelt, historikk, klassifiserings-systemet, vindistriktene, druesorter, produksjonsmetoder og mye mer. Kurset omfatter prøving av relevante viner fra hele Frankrike.
• Hver kurskveld smakes det ca. 10 viner
• Spesiallaget materiale blir utdelt hver kurskveld
Kurset har tidligere vært holdt i regi av Norsk Vinfagskole, og evalueringer har gitt gjennomgående 6 av 6 mulige poeng i vurderingene.
Forkunnskaper
Kurset krever ingen forkunnskaper utover generell vininteresse, men vi anbefaler følgende bøker:
• Arne Ronold / Jørgen Mønster: Verdt å vite om vin. Kapitlet om Frankrike
• Jancis Robinson / Hugh Johnson: Vinens verden. Frankrike-delen.
Evaluering
Kursbevis forutsetter deltakelse på minst 4 av 6 kurskvelder. Kurset avsluttes med en frivillig eksamen. Bestått eksamen gir Norsk Vinfagskoles Diplom – Fransk vin.
Kursets lærer
Cathinca Dege er Norsk Vinfagskoles hovedlærer, og Frankrike er et av hennes spesialområder. Hun innehar WSET Diploma, og er i tillegg sertifisert fra Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. Cathinca har i en årrekke vært tilknyttet franske vinprodusenter gjennom sitt arbeid i vinimportbransjen og en rekke produsentbesøk samt arbeid ved fransk vingård. Cathinca er dessuten tidligere norgesmester i vinsmaking.
For mer informasjon om kursdatoer, innhold og påmelding, se vår aktivitetskalender til høyre, eller klikk her.