Anne Eliasson og Heidi Stumo, VCT Norway på stand etter seminaret

Chile tok plass

Del på Facebook

Når jeg tenker på viner fra Chile er det vanskelig og ikke samtidig å tenke på en kraftig biffstek, peppersaus og nypoteter. Kort og godt norsk sommer med hyggelige temperaturer, utegrill og lange sommernetter. Derfor var det kanskje ikke så overaskende at vi skulle smake en rødvin og en hvitvin fra produsenten Concha  y Toro.

La oss starte med den hvite først, en Marques de Casa Concha Chardonnay 2015. Passer utmerket til kamskjell, men også kalv eller annet lyst kjøtt. Duft av sitrus og pære, men også innslag av vanilje og urter. Når man vet at druene er håndplukket og lagret på franske eikefat i 12 måneder er det grunn til å tro at en mester er i arbeid.

Min favoritt var dog den røde som var en Marques de Casa Concha Cabernet Sauvignon 2014. En perfekt vin til entrecôte, men også indrefilet eller grillet kjøtt. Duft og smak av mørke bær. Lagret på franske eikefat i 16 måneder.

Så har du lyst til å smake noe nytt og litt annerledes er det vel verdt å avlegge Chile et besøk. En norsk sommer inviterer til nettopp det.