Cognac med norske aner kåret til verdens beste!

Del på Facebook

I World Cognac Award og International Spirit Challenge ble det gull og utmerkelsen «verdens beste cognac» for Bache-Gabrielsen Hors d’Age (worldcognacawards.com). I tillegg ble det gullmedaljer for Bache-Gabrielsen VSOP, XO og American Oak. Norges mest solgte cognac, Tre Kors, fikk sølvmedalje.

 

Bache-Gabrielsen Hors d’Age

World Best Cognac Award beskriver Bache-Gabrielsen Hors d’Age slik; «Spicy and aromatic nose. Honey. Older, more complexed palate with hazelnuts, raisins and Christmas in a glass. Nutmeg, cinnamon, clove Spicer finish of chilli but silky smooth.»

Hors d’Age er laget på Ugni Blanc og Folle Blanche, tradisjonelt dobbeltdestillert og lagre på eikefat fra Limousin. De eldste elementene i blandingen er fra omkring 1917, og de yngste er fra 1960 årene.

Bache-Gabrielsen Hors d’Age på Vinmonopolet

– Jeg blir aldri lei av dette yrket, sier Jean Philippe Bergier, kjellermester hos Bache-Gabrielsen. – Jeg gleder meg like mye hver gang over å oppdage ulike dufter og valører når jeg smaker et nytt destillat for å blande en cognac. Det er forbløffende at det finnes så utrolig mange nyanser i dette brennevinet. Jeg elsker å snakke om cognac, dele min lidenskap for den ved å sette sammen en blanding som over tid skal kunne utvikle seg til et flott produkt.

 

Bache-Gabrielsen VS Tre Kors tildelt sølv i Brandy Choice Awards

Tre Kors er Norges mest kjøpte cognac med en historie helt tilbake til forbudstiden, som ble innført i Norge etter et Stortingsvedtak i desember 1916. Men helt tørrlagt var ikke Norge, cognac ble av mange, også leger, sett på som det beste middelet mot influensa. Leger kunne skrive ut resept på brennevin og «brennevinsdoktor» ble et begrep. Det var imidlertid lovlig, både for folk og fe, og aldri har vel folkehelsen vært skrøpeligere enn da – særlig i forkant av høytidene. Slik ble altså Tre Kors skapt som medisin til folk og fe.

Tre Kors er en ung cognac fra Fins Bois-distriktet med innslag av Grande og Petite Champagne. Den er laget med Ugni Blanc, og er tradisjonelt dobbeltdestillert før den lagres på franske eikefat i minst 2 år.

Bache-Gabrielsen Tre Kors på Vinmonopolet