Creation

Del på Facebook

Creation ble startet i 2002 av ekteparet Jean-Claude og Carolyn Martin, i et område som tidligere ikke var plantet med vinranker. Men på fem år var markene og vinrankene klare og i dag har de 50 hektar og produserer 350 000 flasker i året i det høytliggende området Hemel-en-Ardei et fjernt hjørne av Walker Bay vinregionen, en og en halv time sør-øst for Cape Town i Sør-Afrika.

Vinmarkene ligger i fjellsiden til Babylon Toren fjellet på ca 350 meters høyde med kjølende bris som kommer inn fra Atlanterhavet. Temperaturen her kommer sjelden opp i mer enn 30 grader og synker på nattestid med hele 12 grader, noe som gir nær perfekte tilstander for Chardonnay og Pinot Noir. Andre druer som dyrkes her er Sauvignon Blanc, Semillon, Viognier, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache og Petit Verdot.

Jean Claude som opprinnelig kommer fra Sveits og Carolyn som er fra Sør-Afrika lager en rekke fine viner med en kjølig og slank stil som er meget matvennlige. Akkurat denne utnytter de til fulle i restauranten på gården hvor de er blitt eksperter på å finne den beste vinen til egne oppskrifter. Jean Claude gjorde ferdig studiene sine på den sveitsiske forskningsstasjonen for fruktdyrking, vinkultur og hagebruk (ZWAH) i Wädenswil i 1991 og som vinprodusent ved den sveitsiske føderale skolen Changinsi 1995.

 

fakta

  • 50% av produksjonen eksporteres til 35 land med europa som hoved
  • de beste årgangene er 2009, 2010, 2012, 2015, 2016 og 2017

vinifikasjon

Vinrankene står i 450 millioner år gammel leire med nedbrutt Bokkeveld-skifer som holder godt på vannet. Druene blir håndplukket tidlig om morgenen, presses lett og mosten gjæres og modnes på franske eikefat, 25% nye (resten 2. og 3. gangs brukte) i 10 måneder.
smaksnotater

Dette er en lett og fin chardonnay med leken, frisk og leskende frukt av pære, fersken og eple. Frukten har god intensitet og dybde som viser seg best temperert til 12-14º C. Ettersmaken er ikke av den lengste sorten men den etterlater et behagelig og friskt minne. En meget god hverdagsvin som best drikkes innen 6-8 år og da gjerne som anbefalt av produsenten, til fersk pasta med kremet kylling eller ostesalat.

Creation Chardonnay 2016

Creation Wines