7. november er den internasjonale Merlot-dagen. Foto: Benedicte Teigen Gude

Den internasjonale Merlot-dagen

Del på Facebook

Gratulerer med dagen! I dag er det den internasjonale Merlot-dagen. Vet du hvilken vin basert på Merlot-druen som er dyrest i verden?

Vi hadde ikke råd til å teste den, men har vært så heldige å få teste Chateau Coufran 2010 for å hylle dagens drue, som er særlig kjent fra Bordeaux, men for ordens skyld dyrkes mange andre steder også.

Vinslottet som kan vise til mer enn 250 år med historie dyrker 85 % Merlot og 25 % Cabernet Savignon, med andre ord en høy andel av Merlot til at vingården ligger i Medoc, som normalt er dominert av Cabernet Sauvignon. Merlot-druen brukes alene eller i kombinasjon med nettopp Cabernet Sauvignon.

7. november er den internasjonale Merlot-dagen. Foto: Benedicte Teigen Gude

Chateau Coufran er en smaksrik vin som oser av mørke, modne bær og tørket frukt. Vi finner også fine innslag av tobakk og cedertre. Selv om den allerede har ti år på baken, klarer den seg fint noen år til, selv om den kanskje ikke vil utvikle seg vesentlig mer. Jeg ville drukket den nå. Den runde, sødmefulle smaken er varmende på høsten og et perfekt følge til viltmat – særlig viltsaus med geitost og rognebærgele som vi testet den til. 

Vinen koster 299 kroner og er tilsendt av Ekjord AS