mat og vinnett
Jørn Brolls Mat- og vinnett
|To fornemme, søte viner
En dessert kan godt nytes uten drikke til, men en god vin som møter sødmen i desserten men som også tilfører noe ekstra gjennom syren, kan løfte totalinntrykket en ekstra dimensjon. Her har jeg plukket frem et par godsaker med litt forskjellig sødme som garantert vil komme til å glede flere enn meg. Mad, fra…
Jørn Brolls Mat- og vinnett
|Tamellini Le Bine de Costiola Soave Classico
Soave er kanskje ikke den vinen som du tenker på først når du vil ha en frisk og fruktig vin, men når det kommer til denne bør du absolutt ha den i tankene, eller i glasset. Le Bine er husets toppvin og har fått navnet fra deres beste vinmark. Tamellini-familien har dyrket vin i fire generasjoner,…
Jørn Brolls Mat- og vinnett
|Künstler Kostheim Weiss Erd
Gunter Künstler er en knallprodusent fra Rheingau i Tyskland. Vinene hans har prydet bordet, vinkjelleren og gledet smaksløkene mine i mange år. Som oftest hans hvite viner, men også hans svært gode Spätburgundere! 2018 årgangen av Weiss Erd fikk hele 97 poeng av James Suckling. Franz Künstler, Gunters far, grunnla gården i 1965 i Hochheim (Google Maps), øst i vinregionen…