Den sjarmerende middelhavsbyen Bandol. Foto: Bernt O. Tangen

Flotte rødviner fra Bandol

Del på Facebook

Vi er så heldige og har vårt «Maison Secondaire» i den sjarmerende Middelhavsbyen Bandol, hvor vi omgir oss med et 50-talls vingårder innen kort avstand.

AOC vinene fra området stiller strenge krav til druene som benyttes. Den viktigste er Mourvedre, en kraftfull drue som setter krav til sine omgivelser. Den trives, som vi nordmenn, i et varmt og lunt landskap, skjermet fra Mistralen som ved jevne mellomrom feier over landskapet med kald Alpevind. En AOC vin krever minimum 50 % av denne druen. En klassisk blend fra området er GSM dvs Grenache, Syrah, Mourvedre, som gir en kraftfull, smaksrik og ikke minst lagringsdyktig rødvin. Tanninene sørger for det, men disse myknes etter noen års lagring.

Selv har jeg klart å lagre en Bandol i 15 år, og hadde en himmelsk opplevelse da jeg inviterte nære venner på en rød Bandol fra produsenten
Chateau Pibarnon, en av de beste vinmakerne i området. Anbefaler i tillegg: Domaine Tempier, Domaine la Sufrene, hvor basisutvalget på polet tilbyr en nydelig rosévin. Men hvorfor ikke produsentens rødvin? Ellers har min bedre halvdel blitt godvenner med brødrene Pascal fra vingården Gros Nore, to staute karer som har blitt tildelt flere priser for sine produkter.

Nå må polet få øynene opp for de fantastiske røde Bandolvinene, ellers må jeg ta saken i egne hender!

Vinhilsen fra
Bernt O. Tangen
Nordberg vinklubb