Bindi Sergardi kan vise til vinproduksjon siden 1349. Foto: Benedicte Teigen Gude

Kjenner du den dominerende druen i Italia?

Del på Facebook

Hvis du tippet Sangiovese, har du helt rett. Selv om den vokser flere steder i Italia, er den særlig dominerende i Toscana, nærmere bestemt Chianti og Brunello di Montalcino. Druen kan gi et bredt spekter av viner fra dyp mørke til relativt lys. Druen bør ikke dyrkes for høyt eller kjølig, da den trenger lang tid på å modne. Og når den er perfekt gir den gode matviner med fin balanse mellom fylde og friskhet.

Bindi Sergardi kan vise til vinproduksjon siden 1349. Foto: Benedicte Teigen Gude

Denne uken har vi fått lov å teste Bindi Sergardis Ser Gardo fra 2016. Vingården kan vise til vinproduksjon siden 1349 og familien har eid området gjennom intet mindre enn 23 generasjoner. Vinen er dedikert til borgermesteren av Siena, Niccolò Sergardi (1540), som ble kalt Ser Gardo, altså byens beskytter.

Vinen har en intens rubinrød farge og på første sniff blir vi hensatt til en lavendel åker. Vi finner mørke bær som for eksempel bjørnebær og mørke, modne bringebær og et hint av søt lakris. Vinen har hatt en runde på eikefat som gir vinen både vanilje og mørk sjokolade. Både fast og fruktig på samme tid, men lang, frisk og tørr ettersmak. Vinen var perfekt til pizza og er nok en god match med mange pasta- og kjøttretter.

Vinen er levert av Gourmet Wines AS og er å finne på Vinmonopolet til 240 kroner