1000 Stories – Zinfandel med toner fra bourbonfat

Del på Facebook

Med 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel har vinmaker Bob Blue gått nye veier. Som for de aller fleste Zinfandelviner starter lagringen i franske og amerikanske eikefat. Men så endrer Bob alt: han velger bourbonfat for å fullføre lagringsprosessen. Det gir en ny og unik smaksopplevelse.


H
åndverk og innovasjon

1000 Stories lages i små, unike produksjonsserier hvor Bob velger nøye ut hvilke vinmarker, druer og eikefat som benyttes til hver serie. Hver lille produksjon er en mulighet for nye oppdagelser, og fordi Bob vet at en balansert vin bare kan komme fra en forsiktig tilnærming til de intenst smakfulle fatene, begynner han lagringen i tradisjonelle franske og amerikanske eikefat før overgangen til bourbonfatene. Denne tilnærmingen fremkaller den runde karakteren, de komplekse smakene og den elegante fylden som kjennetegner 1000 Stories.

Vinmarker fra Redwood Valley og sørover

Bob henter druer fra utvalgte vingårder i California, og velger de mest uttrykksfulle parsellene. Mendocino hylles for sine Zinfandel-druer, så Bob anser Zinfandel fra Mendocino som en viktig del av blenden. Disse vingårdene ligger på en terrasse fra Redwood Valley sørover til Sanel Valley, en avstand på 242 kilometer, og vinstokkene er fra 9 til 45 år gamle. Bob har en forkjærlighet for gamle vinmarker, og ønsker å skape viner som er velbalanserte og fruktige, med dypt konsentrerte smaker og flere lag av struktur og kompleksitet. Zinfandel-druen dyrket i California er robust og livlig med struktur og smak som matcher intensiteten av bourbonfatene. 

Hva kjennetegner bourbon?

Enhver bourbonelsker vet at bourbon etter amerikansk lovgivning må produseres i USA, og inneholder minst 51 % mais. Den må lagres i minimum to år på nye, amerikanske eikefat som er brent på innsiden. Ved å brenne fatene kommer et lett røykpreg frem, men også vanilje, karamell, krydder og tresmak frigis fra eikefatene.

Zinfandel møter bourbonfat

Lagring av 1000 Stories i nye og brukte bourbonfat fra noen av Amerikas beste bourbondestillerier gir nyanser og forsterker Zinfandel-druens signatur av røde og mørke frukter og kryddertoner. Et snev av Petite Sirah og Syrah forsterker smakene enda mer med fyldige svarte og hvite peppertoner. Vinen avrundes med innslag av røyk, vanilje og eik som kommer fra bourbonfatene vinen er lagret på.

1000 Stories støtter arbeidet for bisonbestanden

Takket være bevaringsarbeid som startet tidlig på 1900-tallet av American Bison Society, ledet av den banebrytende Theodore Roosevelt, har bisonbestanden vokst til 450.000. Fortsatt er det likevel færre enn 20.000 som lever fritt i naturen. Det faktum at bisonbestanden fortsatt var i fare, gjorde at Wildlife Conservation Society (WCS) re-lanserte American Bison Society i 2005. WCS har bygget et nettverk av eksperter og sterke relasjoner med gårdbrukere og innfødte amerikanske stammer i et forsøk på å gjenopprette naturlige habitater for bisonbestanden. 1000 Stories støtter stolt denne innsatsen og jobber med WCS for å utvikle programmet med å gjeninnføre bison i sunne miljøer hvor de kan trives og bidra i økosystemene igjen.

 

Interessert? Meld deg på Oslo Vin og Matmesse:

1000 Stories, er en av de mange vinene du kan bli kjent med på Oslo Vin- og matmesse som arrangeres 13. juni på Gamle Logen i Oslo.

For mer informasjon og kjøp av billetter, klikk her.