3 rimelige og gode hvitviner

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Denne gang har jeg funnet frem 3 gode hvitviner til under 200.- kr, som er verd å legge merke til. To Rieslinger fra Pfalz, friske og lett fyldige, samt en blandingsvin (70% Albariño og 20% Loureira) fra Spania. Alle med det lille ekstra.

 

Fusser Riesling 2018

Martin og Georg Fusser lager fine biodynamiske viner i Niederkirchen i vindistriktet Pfalz en halvtimes kjøretur vest for Mannheim i Tyskland. På 20 hektar vinmarker lager de 15 forskjellige viner hvor 96% av markene er beplantet med Riesling og Spätburgunder (Pinot Noir) mens resten er Weissburgunder og Sauvignon Blanck.

Det er en ung vin med god tyngde i frukten og er kanskje litt dorskere enn Mosbacher sin i begynnelsen, men intensiteten i denne kommer etterhvert i fullt monn og jeg sitter igjen med en god følelse og gode smaker. Aromaene har et fint preg av eple, sitrus, honningmelon og tropefrukt. God og behagelig lengde på smakene. Drikk temperert til 10° C og drikk til kamskjell i erter. Utrolig digg!

Mosbacher Riesling Trocken 2018

Mosbacher er en svært anerkjent familiedrevet vingård som lager utmerkede viner på 20 hektar vinmarker rundt den pittoreske landsbyen Forst i Pfalz. Gården drives i dag av Sabine Mosbacher-Düringer (tredje generasjon) og hennes mann Jürgen Düringer.

Mosbacher Riesling trocken har en svak duft av sitrus og grønne epler. På smak er den frisk og fin med god syre og dybde i frukten. Pent balansert, lett tropisk frukt, fersken og grønne epler med en konsentrasjon i smakene som du må lete lenge etter til denne prisen. Tørr og leskende, lang utgang med god lengde. Temperert til 10° C og server til fersk kreps, blåskjell og spaghetti. Nam!

Terras Gauda O Rosal 2018

Terras Gauda har lenge vært kjent for sine gode viner, O Rosal er en av de som jeg har smakt over lengre tid og som jeg har satt stor pris på ved mange anledninger. Håndplukkede druer, fjerning av alle stilker, kaldmaserasjon på 8-10 grader i noen dager. Fermentering i temperaturregulerte ståltanker på 17-18 grader C etter fjerning av urenheter og sedimenter. Kun egne gjærkulturer benyttes. Ingen eple-melkesyregjæring for å beholde optimal friskhet i vinen og ingen kontakt med eik. Vinen tappes etter en lett filtrering på forsommeren etter vinhøsten.

O Rosal har en lette intense og fyldige smaker av honningmelon, fersken, ananas og en oljet syrlighet som er altomsluttende i munnen og frisker opp og gir en leskende opplevelse av vinen. Lang syrlig og tørr utgang. Drikk temperert til 10° C og da til røkt kveite med salat og sennepssaus.

 

Alle vinene her er unge og friske, og drikkes best innen 3-4 år.