I år 2000 dro han til Spania og startet en liten restaurant med 5 bord og 11 stoler. Han utvidet senere restauranten og i dag er Casa Vital en av de mest profilerte norske restaurantene i Spania.
Ti år senere, i 2010, startet han med egen vinproduksjon i samarbeid med Bodega Santa Margarita i Tierra Castilla, der han produserer både røde, hvite og roséviner. Senere innledet han også samarbeider med Bodega Antonio Alcaraz i Rioja, der han lager to rødviner av meget høy kvalitet. Rødvinen Milenium Casa Vital vant gullmedalje i en internasjonal konkurranse i Spania.
Men Åge Folkestad er kanskje mest kjent for sin «blå vin» Azul Mediterraneo, som han har valgt å dedikere til det blå Middelhavet. Da Azul Mediterraneo ble lansert for første gang i Norge på Vinmonopolet i 2016 ble den utsolgt i løpet av 1,5 time. Den fikk mye presseomtale, både ros og ris. Åge Folkestad har siden lansert tre nye blå viner, og nå i mai lanserte han den musserende Azul Mediterraneo Brut Nature.
Interessert? Besøk Oslo Vin- og matmesse
Onsdag 6. juni arrangerer Norske Vinklubbers Forbund for 13de gang sin vin- og matmesse i Gamle Logens ærverdige lokaler. Her har vi samlet nesten 60 utstillere innen vin, mat og andre spennende bransjer. Du vil her ha mulighet til å smake et hundretalls forskjellige viner, kortreiste matspesialiteter, eksklusive olivenoljer og mye annet spennende.
Åge Folkestad er bare en av de mange spennende utstillerne som du kan møte på Oslo vin- og matmesse. I tillegg til de mange utstillerne, så arrangerer vi en rekke seminarer og master class.
For mer informasjon og påmelding, klikk her.