Åkre Gard Edel Rosesider

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Etter mange år som ansatte i oljeindustrien gikk Arita og Gjermund Åkre sakte men sikkert over til å lage eplemost og sider på familiegården i Sørfjorden i Hardanger.  

Produksjonen som så dagens lys i 2011har vært jevnt økende og i 2017 presset de omtrent 100 tonn epler som ble brukt til de ulike produktene. I år er planen å øke produksjonen ytterlige med 20 til 50 %. Norge er hovedmarkedet, men for litt siden sendte de de første to pallene med sider til Hong Kong. Kanskje ikke så rart siden de nylig fikk gull for sin Edel Rosèsider og Edel Sider 12 og sølv for både Edel Sider og Edel Is-Sider i den internationale Ciderworld Messen i Frankfurt! Om få dager får de også sitt nyinnkjøpte destilleri for produksjon av sterkere drikker basert på eple, plomme og andre frukter.

vinifikasjon
Rosesider fremstilles på samme måte som Sider 6,5 %, med eplesortene Granvenstein, Summerred, Aroma, Discovery, eneste forskjellen er at det er lagt til litt bringebær. Eplene presses og mosten overføres i 5000 liter ståltanker. Sideren fermenteres i samme ståltankene i 2 til 8 uker enten med tilsatt vingjær eller ved spontangjæring. Etter fermentering filtreres sideren og lagres videre på ståltanker frem til tapping (ingen videre utvikling av sider, så kun for mellomlagring før tapping). Sideren tilsettes CO2 og sulfitt før den tappes på flaske.

Åkre Gard Edel Rosesider

Åkre Gård

 

Interessert? Meld deg på Oslo Vin- og Matmesse:

Åkre Gård møter du på Oslo Vin- og matmesse. Her kan du smake produktene deres. I tillegg kan du smake et hundretalls viner og matspesialiteter. Oslo Vin- og matmesse arrangeres på Gamle Logen i Oslo, onsdag 6. juni. Alle varer, unntatt alkoholholdige, kan kjøpes på messen.

Se https://www.deltager.no/oslo_vin-_og_matmesse_2018_06062018 for mer informasjon og påmelding.