Årsmøte med smaking av Tommasi

Del på Facebook

Vinsmaking etter vel gjennomført ÅRSMØTE fredag 070220 på Marnar Cafe i Mandal, hvor Frank Røstgård presenterte TOMMASI VINER.

33 påmeldte med store forventninger fikk møte en inspirert foredragsholder som ga oss verdifull kunnskap og en meget minnerik aften som vi sent vil glemme.

Frank åpnet med en aperitiff, velkommen til bords; VENETO, Tommasi Filodora Prosecco som fikk spyttkjertlene i gang og vi ble sultne! Videre smakte vi på en VENETO, Tommasi Pinot Grigio Le rosse DOC som passer bra til enkle fiskeretter.

Vi fikk et spørsmål om det var viktig for oss med Økologiske viner. Etter å ha forklart oss om en undersøkelse fra et område hvor der var mye sprøyting av vinmarkene og hvilke genetiske skader dette kunne føre til, så tror jeg at de fleste av oss fikk øynene opp og vil vær villige til å ta den lille kostnaden for å kjøpe vin dyrket frem økologisk.

Følgende røde vinene vi fikk smake;

  • Tommasi RAFAÉL Valpolicella Classico Superiore 2017
  • Casisano Rosso Di Montalicino 2016
  • Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2016
  • Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2015 &
  • Tommasi Reserva Ca`Florian Amarone 2011

Frank fortalte oss om Valpolicella-området mellom Verona og Gardasjøen og vi fikk en beskrivelse av det vakre områdets ulike underområder og vintyper. Fikk et lite innblikk over den sagnomsuste Amarones historie, lærte om de lokale druesortene og fikk et nærmere innblikk i vinens spesielle fremstillingsmetode. Ikke minst den unike beliggenheten hvor sol om dagen gir sødme og en nattlig kjølighet gir syre til vinen og vi kan være enige om at Amarone, Ripasso og Valpolicella er synonymt med fremragende italiensk vin og et klassisk uttrykk for venetiansk stil!

 

Marnar Cafe hadde tilrettelagt kvelden på en fin måte hvor vi fikk hele andre etasjen for oss selv. Nydelige Tapas retter ble servert og disse sammen med de gode vinene falt absolutt i smak. En stor takk og vi kommer gjerne tilbake hit.

Marnar Cafe hadde tilrettelagt kvelden på en fin måte hvor vi fikk hele andre etasjen for oss selv. Nydelige Tapas retter ble servert og disse sammen med de gode vinene falt absolutt i smak. En stor takk og vi kommer gjerne tilbake hit. Gjenvalgt leder i Mandal mat og vinklubb Paula Maria Kjær, takket Frank Røstgård for en meget inspirerende vinsmaking og ønsker å holde kontakten fremover for å få til nye arrangementer.

For Mandal mat og vinklubb

TKj