Bulgaria, – sol, strand og smakfulle viner

Del på Facebook

Bulgaria er et vakkert og frodig land med spennende historie og kultur, god mat, godt drikke og hyggelige mennesker. Du finner mange ferieperler både langs Svartehavskysten og i fjellene. Styrer du unna turistmaskiner som Sunny Beach så er Bulgaria et nydelig sted å være på ferie, ikke minst for lommeboken, prisnivået er et av de laveste i Europa. Bulgaria er også et populært reisemål for blant annet jaktturer, skiferier, golfreiser, spaturer og ikke minst, vinreiser.

Bulgaria har en vinproduksjon hvor kvaliteten stadig blir bedre, og av den grunn kan en vinreise til Bulgaria anbefales. Det finnes mange spennende vingårder å besøke, noen for en liten visitt mens andre kan du overnatte og spise på. Her kan du enten leie bil og kjøre selv eller kjøpe en komplett tur gjerne i kombinasjon med noen dager strandferie eller storbyferie. Noen steder i Bulgaria kan det være en utfordring å gjøre seg forstått på engelsk så derfor velger mange og spesielt grupper å ha med en engelsktalende reiseleder.

Til Bulgaria kan du reise med charterselskaper som blant annet Ving, Apollo og TUI. Ønsker du en tur hvor aktivitetene og innholdet er slik du selv vil ha det, så kan du sende en forespørsel til Bellanor.no som skreddersyr turen ut ifra lengde på oppholdet osv.

Vil du lese mer om Bulgarias vinregioner, byer osv, så finner du lesestoff her:

Søker du på Vinmonopolet.no finner du 87 viner relatert til Bulgaria, av disse er ca halvparten røde, en fjerdedel hvite og resten rosé og musserende. Vi har smakt en del av de, og nedenfor finner du vår vurdering. Vinene er stilt til rådighet av importøren Bellanor AS.

 

 

Burgozone Collection Philippe
Produsent:  Burgozone
Bulgaria, øvrige
Druer:  Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 10%, Syrah 10%,

Vmp.nr: 10697901
Pris kr. 234,-

Rødbrun. Duft av vanilje og jordtoner. Balansert vin med fruktig smak av røde bær, krydder, lakris og røkte mandler. Alkoholrik. Lang ettersmak.
85 poeng

 

 

Côte du Danube Pinot Noir
Produsent:  Burgozone
Bulgaria, øvrige
Druer:  Pinot Noir 100%,

Vmp.nr: 11711001
Pris kr. 167,-

Rubinrød i fargen, Duft av røde bær, delikat smak av blå druer, røde bær toppet med svake kryddertoner som anis og lakris. Alkoholsterk.
81 poeng

 

 

 

Via Vinera Castellum Cabernet Franc
Produsent:  Via Vinera
Bulgaria, øvrige
Druer:  Cabernet Franc 100%,

Vmp.nr: 10765101
Pris kr. 225,-

Dyp rød, krydret, lett floral, vanilje/eik. Fruktig, fyldig og rund, men med nok syre og tanniner til å balansere. Mørke bær, kirsebær og lett krydret. Eik, tobakk og rosmarin skinner igjennom. God lengde.
85 poeng

 

Via Vinera Bulgarian Heritage Mavrud
Produsent:  Via Vinera
Bulgaria, øvrige
Druer:  Mavrud 100%,

Vmp.nr: 10765501
Pris kr. 167,-

Mørk varm rødbrun, Fyldig duft av vanilje, lakris, lær og jordtoner. Smaker mørke skogsbær og pepper. Alkoholsterk og tanninrik. Lang og rund ettersmak
84 poeng

 

 

Via Vinera Bulgarian Heritage Rubin
Produsent:  Via Vinera
Bulgaria, øvrige
Druer:  Rubin 100%

Vmp.nr: 10765401
Pris kr. 167,-

Mørk rubinrød, Fyldig duft av krydder, jordtoner og mørke bær. Fyldig smak av mørke skogsbær, med hint av pepper og bitter sjokolade. Alkoholsterk og tanninrik. Lang og rund ettersmak
83 poeng

 

 

Via Vinera Bulgarian Heritage Misket
Produsent:  Via Vinera
Bulgaria, øvrige
Druer:  Misket 100%,

Vmp.nr: 10765201
Pris kr. 162,-

Lys gul. Floral duft. Fruktig på smak med anslag av stikkelsbær og eple. God syre som gir god lengde.
82 poeng

 

 

Via Vinera Bulgarian Heritage Mavrud Rose
Produsent:  Via Vinera
Bulgaria, Thracian Valley
Druer:  Mavrud 100%,

Vmp.nr: 11583801
Pris kr. 168,-

Lakserosa farge. Duft av myrlendt terreng. Fruktig og balansert. Smak av krydder røde bær og pære, nøtter og kirsebær. Lang ettersmak
84 poeng

 

 

 

Tsarev Brod Sauvignon Blanc
Produsent:  Tsarev Brod
Bulgaria, øvrige
Druer:  Sauvignon Blanc 100%,

Vmp.nr: 10697401
Pris kr. 195,-

Grønn-gul svak farge. Duft av stikkelsbær og krydder.Smak av grønn melon, tropiske frukter og pepper. Medium lang ettersmak
82 poeng

 

 

Tsarev Brod Riesling
Produsent:  Tsarev Brod
Bulgaria, øvrige
Druer:  Riesling 100%,

Vmp.nr: 10697501
Pris kr. 199,-

Lys gul, svak duft. Lett bitter smak av lime og limeskall. Litt lukket anslag, syrlig med lang ettersmak.  Toner av villjordbær og rabarbra
79 poeng

 

 

Tsarev Brod Rosé
Produsent:  Tsarev Brod
Bulgaria
Druer:  Pinot Noir 100%,

Vmp.nr: 10697301
Pris kr. 221,-

Lakserosa farge med svak duft av eik. Smak av rabarbra, rips, røde bær, syrlig nype og krekling. Snerpet, noe kort lengde.
80 poeng