Charles Heidsieck OMA, brut 1996

Del på Facebook

Hvordan Ole Martin Alfsen får tilgang til alle disse topprodusentene for å lage sin ”egen” vin er et stort spørsmål. Denne snille og beskjedne mannen kommer inn og lager sin blend i det ene vinhuset etter det andre. Det er tydelig at han virkelig har noe å fare med og at de forskjellige produsentene setter stor pris på hans kunnskaper.

Da Ole Martin kom til Champagnehuset Charles Heidsieck ble han satt på flere prøver. Han måtte bevise at han kunne noe og at han var bevist på hvilken stil han ønsket. Selvfølgelig ble alt gjort med stil og eleganse, slik det sømmer seg på et av de bedre champagnehusene. Alle vinene som ble testet var nesten identiske. Bare små nyanser skilte den ende fra den andre. Til slutt fant de den cuvèe og den stilen som de var på jakt etter. Da trodde de at alt var i orden. Da de kom tilbake til Oslo spurte de om å få tilsendt noen flasker for en ny test sammen med importøren. Det var helt i orden fra produsentens side. De flaskene de fikk tilsendt kjente de ikke helt igjen. Det var noen små nyanseforskjeller. Først gikk de inn i seg selv. Husker vi feil – er dette det vi smakte, sa de til hverandre. Litt ydmykt kontaktet de Charles Heidsieck og spurte om det var den samme vinen de ble enige om i Reims. De var ganske ydmyke da de kunne jo risikere at de husket feil.  De fikk raskt beskjed om at det var en annen cuvèe. Personene hos Charles Heidsieck trodde den nye cuvèe var bedre, utfra de signaler og den stilen de hadde sagt at de var på jakt etter. Nok en test som Ole Martin bestod. Selv tror Ole Martin at de bare ville forsikre seg om at han var bevisst på hva han ønsket og ikke bare en norsk kokk som ønsket å ha navnet sitt på en champagneflaske. Dette er litt av historien bak denne vinen.

Les mer om dette legendarisk champagnehuset her: http://charlesheidsieck.com/fr

Vinen som Ole Martin har valgt er fra den legendarisk årgangen 1996. I 1996 klarte en den meget uvanlige kombinasjonen av å få druer med høy syre og stor modenhet. Denne motsetningen skal normalt ikke kunne skje. Champagne fra denne årgangen er nå en sjeldenhet å få tak, hvis en ikke skal tømme lommeboken helt.

Charles Heidsieck OMA 1996

  • Lansering: Fredag 3. november
  • Antall på lager per i dag: Ca. 2.500 flasker
  • Druer: chardonnay 80% og pinot noir 20%
  • Pris: kr. 549,90
  • Varenummer: 7935401
  • Lagt i CH kalkkjeller: 1997
  • Degorgert: 2014

Deilig frisk og kompleks duft av sitrus, aprikos, mineraler og gjærbakst med et lite hint av noe floralt. Konsentrert og rik smak. Litt fet i stilen med kremaktig tekstur. Smak av sitrus og grapefrukt. I sluttfasen kommer det også frem litt mandler og smøraromaer. Dette er sobert og elegant. En lang og frisk ettersmak hvor syren er så tydelig og elegant og følger gjennom hele smaksbildet. Vinen er så frisk at en ikke tenker at den er hele 21 år.

Det er kostbart men likevel et meget godt kjøp til kr 550. Skal du bare kjøpe en champagne i år bør det være denne. Denne champagnen kan godt lagres og tas frem til de store anledningene i årene som kommer. Foreløpig er det bare 2.500 flasker tilgjengelig i Norge. De flaskene kommer til å forsvinne fort. Vær rask med å bestille slik at du sikrer deg det antallet du ønsker.
92 poeng