Château Dudon 2008

Del på Facebook

Det resulterte i en flott og meget prisverdig Château Dudon 2007.Nå er 2008-årgangen på vinmonopolet, et bedre år for de fleste vinbøndene i Bordeaux.

Château Dudon (Baurech, Entre-Deux-Mer) har vært eid av Merlaut familien siden 1961, og har i senere tid blitt fullstendig renovert og modernisert. Jean Merlaut er en meget annerkjent vinmaker og jobber også med Château de Rayne Vigneau (Sauternes) og Château Gruaud Larose (St. Julien). Jorsmonnet består hovedsaklig av grus og kalkoholdig leire, som blant annet sørger for god drenering.

Druesammensetningen er som følger: Cabernet Sauvignon 28%, Cabernet Franc 30%, Merlot 40% og Malbec 2%. Til sammenligning med fjorårets årgang hvor Malbec ikke var tilstedeværende og Cabernet Sauvignonen var på  30%, da var også 20% lagret på fat, hvorav 100% nå er tankmodnet.

Vinen har en flott, godt utviklet nese med mørke og røde bær, plommer, litt tørket frukt, hint av animalske toner og urter. Den er godt utviklet og balansert på smak, har god fruktighet og fin syre. Sitter godt i munnen med lange integrerte tanniner.