Får du den argentinske tangofølelsen? Ikke så langt unna. Motivet er fra en argentinsk buss over Andesfjellene nær Mendoza. Foto: Geir Salvesen

Denne vinnyheten i nyhetsslippet er både billig og god

Del på Facebook

Geir Salvesen

Geir Salvesen

Geir Salvesen er journalist og reiseleder, og skribent i NVkF. Han var ansvarlig for vinspalten i Aftenposten fra oppstarten i 1990 og i 26 år. Han har skrevet 23 bøker, de fleste om mat og vin.

Santa Julia Tintillo Malbec Bonarda 2016, Argentina. Kr 114,20
Hva slags rødvin trenger man egentlig? Vinfolk tenderer selvsagt mot de gjeve merkene, de kraftige frasparkene. Mens det man ofte trenger er en «drikkevin» som fungerer utmerket til mange mattyper og som har nok friskhet til at man vil unne seg et glass til.

Får du den argentinske tangofølelsen? Ikke så langt unna. Motivet er fra en argentinsk buss over Andesfjellene nær Mendoza. Foto: Geir Salvesen

En av nyhetene i basisslippet er denne Malbec-Bonardamiksen fra Mendoza i Argentina. Det er ​Zuccardi som står bak den. Og ved å blande den opprinnelige franske Malbec-druen – som tidligere var mye brukt i Bordeaux-området – med Bonarda – som tidligere var mye brukt i Italia og Piemonte – har man kombinert to verdener. Malbec’en med mørke, litt tanniske plommearomaer og den friske Bonarda’en med mer saftig frukt.

Hva er det egentlig den ikke passer til? Det er vanskelig å si. Fordi når man får friskhet med nok, sødmefull frukt og avdempet tanninstruktur, øker man matchingsmulighetene ganske kraftig.
Dette er en vin som SKAL serveres kjølig. Jeg vil si 12-14 grader. Eller en time i kjøleskapet. Nettopp for å få frem friskheten i den.

Hvem er så denne Julia som står på navnet? Jo, datteren til José Zuccardi som driver vinfirmaet. Altså ingen fantasifigur. Zuccardi er for øvrig et relativt nytt firma, startet på 1990-tallet.
Og prisen? Den er i det laveste sjiktet.

Santa Julia Tintillo Malbec Bonarda 2016
Familia Zuccardi, Mendoza, Argentina.
V.nr. 7727801, Kr 114,20
Karakter: 6, Poeng: 81

En god, saftig og rimelig rødvin med kjølig plommefrukt, mørke bær, passe med tanniner, minner litt om en Côtes du Rhône. En hverdagsvin som kan brukes til det meste.