Domaine Bonnardot – en sjarmerende stjerne i Burgund

Del på Facebook

Deres mor Elizabeth startet prosessen med å omforme vinmarkene i biodynamisk retning. Hun studerte ønologi i Beaune sammen med Jules Chauvet. De lager nå vin etter hans prinsipper. Helt fra tenåringsalderen har brødrene eksperimentert i økologisk retning. De oppdaget at ved ikke å tilsette sulfitt i vinen fikk de mindre hodeverk. Hvem har lyst på hodeverk! Da Ludovic var ferdig med ønologi studiene i 2005 startet han for fullt i familieselskapet. Siden da har han gradvis konvertert de 15 hektarene etter biodynamiske prinsipper. De foretrekker spontan gjæring og viner uten tilsetting av sulfitt.

Les mer om dem her:  http://www.domaine-bonnardot.fr

Domaine Bonnardot Hautes Côtes de Beaune En Cheignot Blanc 2014
Varenr. 7712801
Pris 229,90

Vinmarken ligger ved den høytliggende landsbyen Orches. Jordsmonnet består av kalk, leire og små steiner. Vinstokker har en snittalder på 40 år og gir lav avkastning (34hl/ha). Druene er høstet for hånd, spontan gjæring i 10 måneder og vinen ligget på bunnfall i ett år. Vinen er lagret på brukt fat (4-6 år gamle) i ett år.

Smaksnotater: Karakteristisk og frisk chardonnay duft med innslag av sitrus og gul frukt. Frisk syre og litt fet i stilen. Mellomlang ettersmak med tydelig mineralpreg med fine salttoner i avslutningen.
86 poeng – et meget godt kjøp til prisen

Domaine Bonnardot Chassagne Montrachet 2014
Varenr. 7712901
Pris 399,90

Druene kommer fra en vinmark ved l’Abbaye de Morgeot i lieu-dit « Les Grandes Terres ». Det vil si en liten avgrenset vinmark. Den ligger på 227 meters høyde og jordsmonnet består av kalk. Vinstokkene har en snitt alder på 10 år og er syd-øst vendt. Druene er høstet for hånd. Hele klasen blir brukt under pressing. Gjæring på fat og lagres i 18 måneder på brukt fat.

Smaksnotater: Slank og mineralsk i stil. Typerikt Chassagne med litt fet mineralpreg. Konsentrert og med flott syre og sitrus. Litt kandisert sitrus mot slutten av smaksbildet. Ung, men har litt konsentrasjon. Mellomlang pluss ettersmak med en tørr fin finish.
88 poeng

Domaine Bonnardot Chassagne Montrachet 2015
Varenr. 7712901
Pris 399,90

Ny årgang som lanseres i mai: Fetere i stilen enn 2014. Typeriktig Chassagne med mye gul frukt og mineraler. Litt popcorn toner i slutten av smaksbildet. Balansert med fin syre, mineraler og en mellomlang + ettersmak.
87 poeng

Domaine Bonnardot Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne 2013
Varenr. 7712601
Pris 579,90

Druene kommer fra 70 år gamle vinstokker plantet på 360 meters høyde i vinmarken La Garenne. Jordsmonnet består av leire, kalk og små steiner. Druene er høstet for hånd. Spontan gjæring i to måneder og vinen lå på bunnfall i 22 måneder på 228 liter brukt fat.

Smaksnotater: Slank og elegant Puligny i stil. Et konsentrert smaksbildet som domineres av sitrus og mineraler. Integrert fat og lang ettersmak med litt søt, kandisert og moden sitron i avsluttingen. Litt kledelig bitterhet i avslutningen. 90 poeng – Et godt kjøp for en premier cru fra Puligny.

Domaine Bonnardot Puligny-Montrachet 1er Cru La Garenne 2014
Varenr. 7712601
Pris 579,90

Samme pris som for 2013, selv om 2014 er en bedre årgang. Sjarmerende, frisk og typeriktig Puligny. Slank og konsentrert med flotte sitrustoner og mineralitet. Er meget ung og bør lagres minst 5 år før konsum. Lang frisk ettersmak med et sjarmerende saltpreg i slutten av smaksbildet.
90-91 poeng – Et godt kjøp for en premier 1er Cru fra Puligny