En saftig grillvin, Dom. Lafage Cayrol Vielles Vignes 2017

Del på Facebook

Denne sommeren med det fantastisk flotte været vi har hatt i Sør-Norge innbyr til grilling og kos rundt middagsbordet. Denne vinene har alt det du trenger for å nyte kvelden sammen med familien og gode venner. Ikke koster den mye heller.

Ofte når en griller har en litt forskjellig på grillen. Det kan være alt fra grillet grønnsaker, utvalg av pølser, svin, svineskiver, flintstek e.l. samt okse i ulike varianter. Denne vinen passer til det meste. Når en griller kjøtt og grønnsaker blir maten litt brent og karamellisert. Det krever struktur, god frukt og tanniner i vinen. Denne har alt, samtidig som den ikke er for kraftig. Det er heller ikke noe problem å fortsette med vinen utover kvelden etter middagen.

Vinen er fortsatt veldig ung og kan gjerne dekanteres en time eller to i forkant. Anbefalt serveringstemperatur er rundt 16 grader. Vinen er laget på 100 % carignan fra over 60 år gamle vinstokker i Languedoc-Roussillon, Syd-Frankrike. Disse gamle vinstokkene gir vinene struktur og kompleksitet. Det kler vinen godt.

 

Dom. Lafage Cayrol Vielles Vignes 2017
Varenr. # 8041901
Pris kr. 151,50
Tiltalende duft av mørke bær, bjørnebær, urter og litt anis. Lett konsentrert og rik. Balansert og med avdempete tanniner. Rik munnfølelse og mellomlang ettersmak.
Mye valuta for pengene.
83 poeng.