Cune
På jakt etter en behagelig, ikke for hvass og tanninrik rødvin til kos og enklere middager? Da kan denne være et fint valg.
Ukens vin: Cune Reserva 2019, Rioja, Spania.

Det finnes viner som har vært med oss så lenge at vi nesten ikke ser etikettene lenger. De går i ett med landskapet, skapninger fra pre-cambrium. Slik som Cune, for eksempel. Men moderniserte spanske rødviner med mer fruktkjøtt og gjerne litt rødbærsfrukt også er fine saker til vinterens spise. Lam. Pølser. Biff. Skinke. Salami. Med litt brød og garnityr og oliven og slike ting. Med andre ord ikke en vin for de store anledningene, med mindre det dreier seg om mimring rundt Spaniaturer i gamle dager. En vin som bare fungerer. Det kan vi si om Cune Reserva. Som har litt sødmefulle bær, miks av røde og mørke, vanilje og den mer uttalte frukten som er blitt en del av det moderne Spania. Tidligere var det mye tørket frukt, kanel, fat og krydder som dominerte. Men vinmakerne og produsentene har skjønt at smaken har dreid i retning av noe mer fruktig.
Vinen er fortsatt umiskjennelig spansk, men ikke FOR spansk, om du skjønner hva jeg mener. Laget på 85 prosent Tempranillo og 15 prosent Graciano er dette en typisk Rioja-skapning. Lagret på eldre franske eikefat og amerikanske. Blandingen av de to fattypene skal da gi det mer moderne resultatet.

Så må vi også si at prisen fortsatt er gunstig for denne. Mange andre av konkurrentene har steget en god del i pris, men i dette tilfellet holdes stigningen fortsatt litt i sjakk. Cune har også ypperlig Gran Reserva, i tilfelle du vil ha det mer spansk og mer utviklet og mer tørket…

Cune Reserva 2019 (5705801)
Spania, Rioja
Elegant, fruktkjøttaktig og fløtete i stilen med litt krydder, plommer og tørkede bær.
Røde og mørke. Nydelig vin. Bra pris.
Passer til: Lam, skinke, hvitt kjøtt, brødmat med oliven.
Og peiskos.
Basisutvalget
Good Beverage AS
Kr. 209.90
87 poeng