På vingården til Fattori produseres det hvite, røde, musserende og en utsøkt dessertvin. Foto: Produsenten

Fattori- en liten familiedrevet gård med tradisjon og stolthet

Del på Facebook

Italia har rike vintradisjoner og Fattori er intet unntak. Familien har høstet jordens rikdom gjennom mange år.

Det hele startet med bestefar Antonio født i 1888. En eldre herremann som likte å gå uten sko og hadde skjegg. I dag drives også gården av en Antonio. Dagens eier var den første av en Veneto -gårdsfamilie som hadde muligheten til å studere, og det var åpenbart at det allerede var planlagt da han ble født at han skulle bruke sitt liv til å lage gode viner. Som han selv sier jeg hadde umiddelbart et ønske om å skape, å eksperimentere og å bringe moderne vitenskapelige metoder, men også å forske på de mest autentiske og originale tradisjonene. Jeg forestilte meg å lage mer attraktive viner, mindre sliten og mer levende. Jeg ønsket både elegante aromaer og kropp.

Spennende viner har de åpenbart lykkes med å produsere. På vingården produseres det hvite, røde, musserende og en utsøkt dessertvin. Det er imponerende at de klarer å fremstille viner i nær sagt alle kategorier.

Fattori Lessini Durello Roncà de Roncà er en av deres musserende viner laget på druen Durella. En fruktig vin med duft av eple og tropisk frukt. Vinen egner seg godt til en høstkveld. Gjerne som aperitiff eller sammen med en rett fra havet. En god ide kan være å invitere venner til en skalldyraften.

Fattori Amarone della Valpolicella Col de la Bastia 2016 er en betydelig kraftigere vin som krever mer av maten. Vinen er laget på Rondinella, Corvina og Corvinone. Tydelige tanniner og friskhet i vinen med innslag av mørke bær. Vinen egner seg godt til kjøttretter som lam, men også småvilt.

Fattori Col de la Bastia Valpolicella Ripasso 2017 er en vin der Corvina-druen dominerer. En frisk blanding av kirsebær og skogsbær gir vinen dens særpregede karakter. Vinen passer godt til kraftige kjøttretter; gjerne storfe, men prøv den gjerne også til en lammerett.

Motto Piane DOCG Recioto di Soave er en utsøkt dessertvin fra Fattori. Laget på 100% Garganega. Tørket i 5- 6 måneder. Den har vært lagret på fat, og produseres i et lite kvantum. Vinen har en smak av aprikos, sitrus og tropiske frukter. Dette er vinen hvis du skal hygge deg med ost og kjeks!