Gode oster på Oslo vin og matmesse

Del på Facebook

OsteCompagniet serverer smaksprøver på spennende oster.

 

Selbu Blå Økologisk

Selbu Blå Økologisk lages som navnet antyder, i Selbu i Sør-Trøndelag. Selbu Blå Økologisk er både økologisk, og mer mild og kremet enn de to andre Selbu Blå-variantene – vi kan rett og slett kalle den en «blåmildost». Blåmuggosten har en aromatisk og fyldig smak, og konsistensen er myk og kremaktig. Selbu Blå egner seg godt på ferskt brød, til ostefat, i salater, i pasta- og andre sauser, til dip, og på burger, biff og pizza.

 

 

 

TINE Brie Økologisk

TINE Brie Økologisk er en norsk brie produsert på TINE Meieriet Dovre. Den er noe kraftigere enn våre andre norske brier, og litt nærmere sine franske slektninger i smak. TINE Økologisk Brie er en ustabilisert brie som betyr at osten modnes fra ytterkant og inn til kjernen. Når osten er moden er kjernen jevn og osten har en kremaktig konsistens. Utenpå har den en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe. Smaken er frisk og syrlig. TINE Økologisk Brie kan spises på brød, som snacks, brukes i osteanretninger eller til dessert. Osten smaker spesielt godt sammen med jordbær og kiwi.

 

 

Selbu Blå Økologisk og Tine Brie Økologisk, samt mye annet godt, kan du smake på Oslo Vin og Matmesse som arrangeres på Gamle Logen i Oslo, onsdag 6. juni.

Se https://www.deltager.no/oslo_vin-_og_matmesse_2018_06062018 for mer informasjon og påmelding.