Hos Bringebærlandet er det 5,5 kilometer med bringebærhekk. Foto: Produsenten.

Gøy på Bringebærlandet!

Del på Facebook

Man trenger ikke dra langt for å oppleve vinsmaking hos produsenten. Man kan dra til Drøbak, eller rettere sagt til Bringebærlandet, som ligger kun en halvtimes kjøring utenfor Oslo. Her har Åse-Marit og Roy Andersen dyrket og solgt bringebær i over 10 år, og de siste fem årene har de også laget vin av dem. Med mer enn 5,5 kilometer med bringebærhekker er det råvarer nok for å lage fruktvinene som har mottatt heder og ære både i Norge og Danmark. Varene er tilgjengelig på Vinmonopolet og på utvalgte restauranter.

Produksjonen foregår i et gammelt grisehus, og Bringebærlandet inviterer alle som har lyst til å se hvordan bærene dyrkes og hvordan vinen lages, til å besøke de. Under besøket får du både omvisning ute på feltet, for så å ende produksjonen i det ominnredede grisehuset hvor man får smake på vinene. Bringebærlandet har også et gårdsutsalg hvor du kan kjøpe med noen flasker. Les mer på bringebarlandet.no/.

Hos Bringebærlandet er det 5,5 kilometer med bringebærhekk. Foto: Produsenten.

Smaksnotater

Vi har smakt på Bringebærlandets produkter og konkluderer med at du må like bringebær, for at dagens smaking skal falle i smak. Her er notatene fra en som definitivt liker bringebær:

Bringebærlandets Musserende:
En rubinrød vin som dufter og smaker av bringebær og sitrus med et tydelig bitt i finishen. Skummende bobler. En lett og frisk aperitiff.
Kr. 328,90 (0,75l)

Bringebærlandets Mjød:
Rubinrød med tydelig suft og smak av modne bringebær og rips. Tydelige bobler. Sødme fra moden frukt og honning.

Bringebærlandets Dessertvin:
Frisk rubinrød. Fyldig og frisk vin som dufter av modne bringebær, røde epler, rips og sitrus. Saftig frukt balansere flott med rikelig med syre og sødme som gir en god munnfølelse og lang, deilig ettersmak.
Kr. 240,20 (0,375l)

Bringebærlandets Isvin:
Dyp rubinrød. Er produsert ved å fryse bringebærmos, deretter tine sakte mosten og tappe ut bringebærsirup som senere gjæres. Gir en intens duft og smak av bringebær og sitrus. Konsentrert vin som henger lenge i munnen.
Kr. 220,00 (0,2l)