Heidi Schröck

Del på Facebook

Heidi Schröck lager de deiligste søte viner i hjertet av byen Rust i vinområdet Burgenland ved innsjøen Neusiedlersee, sørøst for hovedstaden Wien. Gården har vært i familiens eie siden 1770 og Heidi har drevet den nå 10 hektar store gården siden 1983 og produserer totalt 45 000 flasker per år. 6000 av disse er rosevinen Biscaya.

Første årgang av denne fine rosévinen så lyset i 2009. Helt siden den gangen har blenden (Cabernet Sauvignon, Merlot og Pino Noir) vært den samme fordi druene jevnt over gir den beste mest stabile kvalitet fra den beste vinmarken hennes, Ruster. I tillegg til Cabernet Sauvignion, Merlot og Pinot Noir, er det også plantet noe LagreinTeroldegoPetit Verdot og Syrah i Ruster markene.

Ruster ligger på toppen av en bakke med en fantastisk utsikt over innsjøen Neusiedlersee og markene rundt. Ruster var en gang dekket av en skog av almtrær, helt til Heidi plantet vinranker der i 2004. Marken ble da oppkalt etter trestammen til almtreet, Rüster. Vinen fikk navnet Biscaya da Heidis tidligere assistent, Lisa, fra Texas, USA, fortalte Heidi at fargen på Rosé minnet henne på hummersuppen «Bisque» som var veldig populært på østkysten. Fra Bisque var det ikke langt til Biscaya. Den dype røde fargen på vinen kommer av at alle druene presses sammen.

Frost og hagl har herjet 2016 årgangen som har generelt sett i Østerrike vært katastrofalt dårlig for mange. Burgenland har for eksempel mistet mellom 70 til 90% av avlingene sine, det har også gått ganske hardt ut over vinregionene Weinviertel, Wachau og Kamptal. Det har også vært noe haggel og frost i markene til Heidi, noe som gjør at avlingen i år blir noe mindre enn før, men stort sett har det gått bra. 2015 årgangen hennes var jevnt god årgang. Den startet med en veldig lang vinter med frost helt til slutten av april etterfulgt av kraftig regn, men hentet seg inn igjen med en varm sommer, noe som ga veldig moden og perfekt frukt. Druene til de søte vinene ble plukket i midten av november. Heidi sier at 2014 årgangen har kanskje vært hennes beste årgang noensinne, når det kommer til de søte vinene.

Vinifikasjon

Rosé Biscaya 2015 er laget på 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 25% Pinot Noir. Alle druene til denne blenden presses sammen og fermenteres på naturlig gjær på ståltanker i omtrent 3 uker og lagres videre i 6 måneder før den tappes på flaske.

Smaksnotater

Endelig en rosevin med den etterlengtede fylden sammen med en fin syrlig og frisk balanse. Her er masse gode smaker av røde bær, rosmarin, hvit pepper, med fin fylde, lett bitter og tørr utgang. Drikk temperert til 8-9° C.

Drikk alene på terrassen en varm sommerdag eller til laksetartar med mango eller grillet sjøkreps med urtesmør.

Heidi Schröck Rosé Biscaya 2015

Weinbau Heidi Schröck

tidligere artikkel om Heidi Schröck

video fra besøk hos Heidi