Hva legger du i vinkjelleren?

Del på Facebook

Tusen takk til Simen som har sendt oss spørsmål om vin som kan lagres!

Vi er litt forsiktig med å anbefale hva man skal legge i egen vinkjeller, da smaken (og lommeboken) er så forskjellig. Liker du ikke rød Burgund, er det kanskje av begrenset interesse å legge dem i kjelleren?

Mye lagringsvin kjennetegnes av at det er brukt meget gode druer og at man ikke har spart på noe i produksjonsprosessen. Med andre ord er det få vin til en hundrelapp som vil ha glede av 30 år i kjelleren (finner du en så si ifra!). Typiske områder som produserer lagringsdyktige viner er Barolo, Bolgheri, Bordeaux, Burgund, Champagne, og Libanon. Men også i disse områdene produseres det mest vin som skal konsumeres ung. Det er viktig å huske på at det aller meste av vinen som produseres er drikkeklar når den slippes på markedet og ikke tjener vesentlig på lagring. Nedenfor er finner dere fire lenker til åpne kilder om hva som egner seg i kjelleren og fire tips til podcasts. Dersom tanken er å bygge en større vinkjeller, bær man også investere i system for å holde oversikt over hva man har og når det eventuelt kan drikken, f eks via Cellar Tracker.

Nettsider:

Podcast:

Har dere spørsmål, så send dem til [email protected]  så skal vi svare så godt vi kan!