Vet du hvorfor noen roséviner blir svakt rosa, andre knæsjrosa, mens noen får et hint av oransje?
I tillegg til hvor mye farge det er i skallet på selve druen, er fargeintensiteten tett knyttet til hvor lenge druemosten ligger sammen med drueskallet. Dagens to viner har ligget henholdsvis en og ti timer sammen drueskallet og det gir to vidt forskjellige farger – fra delikat, ferskenrosa til knæsj bringebærrosa farge.
Rosé fra Planeta på Sicilia: Delikat ferskenrosa farge. Delikat duft og smaker av sitrus, jordbær, granateple, saftig fersken og rips. Lett, frisk og syrlig rosé. Passer fint som aperitiff eller en lett salat med f eks kylling. 169, 90kr. 87 poeng.
Rosé fra Conte Spagnoletti Zeuli som holder til i Puglia, Italia: Knæsj rosa farge. Dufter lett av bringebærdrops, sitrus, rips og et hint av ferskengodis. Sødmefull, frisk og fruktig finish. 129, 90kr. 85 poeng. Deilig til en frisk sommersalat.
Vinene er tilsendt av Gaia Gruppen.