Ingen påske uten Kvikk Lunsj. Foto: Bengt Morten Wenstøb

Ingen påske uten lam, vin og Kvikk Lunsj

Del på Facebook

Da jeg var liten var påske for meg hyttetur med Kvikk Lunsj, appelsin og Solo. Men det var også snø, smøreski, kakao og ikke minst snømann og snøballkrig.

Da jeg ble eldre ble gleden av å dele middag og vin i de sene nattetimer med gode venner en del av påsken. Nyte feriedager og kvelder foran peisen. En klassisk rett i påsken er servering av lam. Mange velger Bordeaux av gammel vane til denne retten og et godt alternativ kan da være Ch. Coufran 2010. Vinen har ligget 18 måneder på fat. Med en blanding av 15% Cabernet Sauvignon og 85% Merlot får man en god Bordeaux som utmerket kan lagres, men med sin friskhet også kan nytes denne påsken.

Ingen påske uten Kvikk Lunsj. Foto: Bengt Morten Wenstøb

Et alternativ til Bordeaux er å velge vin fra Italia. en flaske Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2016 kan gi deg mye glede. En kraftig vin som passer godt til en spicy biff, men også påskelammet. En godt balansert vin som får frem det beste i de Toskanske vinmarker. Vinen koster noen hundre norske riksdalere. Det er den virkelig verdt. Jeg anbefaler å kjøpe en kasse. Nyt fire av de i påsken og spar 8 til fremtidige påskemiddager. Da har du mye å glede deg til.

Jeg må en tur innom Piemonte også denne påsken. Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita 2019 er et hyggelig bekjentskap. Kanskje ikke den typiske vinen til lam, men det er fullt mulig. For de som er usikre kan dette ofte være valget fordi den også kan passe til fisk og svin. Prøv den gjerne også til lyst kjøtt. Dette er vinen du bør nyte påsken 2021. Er ikke en vin man bør lagre, men drikkes nå.

Mitt siste alternativ til påskelammet er Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2018. Dette er også en vin fra Piemonte. Men denne kan også lagres. 100% Nebbiolo, masse garvestoffer og nesten 14 % alkohol. Da kreves det et innholdsrikt påskebord med kraftig mat. Men etter en fastetid skal det nytes og disse edle dråper kan du nyte i fulle drag.

Husk å være tidlig ute å bestille vinene så har du de i hus før påsken banker på og de røde dager skal nytes.

God påske!

4962301
Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita 2019
Italia, Piemonte, Barbera d’Alba
Kr 176,90
Basisutvalget

1265301
Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2018
Italia, Piemonte, Langhe
Kr 215,00
Bestillingsutvalget

4454001
Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2016
Italia, Toscana, Brunello di Montalcino
Kr 342,00
Basisutvalget

3463701
Ch. Coufran 2010
Frankrike, Bordeaux, Haut-Médoc
Kr 296,90
Basisutvalget