K. H. Schneider

Del på Facebook

I juli var jeg på pressetur i Nahe, Tyskland, og etter en spesiell morgen på kurbad med barfotgåing sammen med vinmaker Andi Shcneider var det tid for vinsmaking.

Andi Schneider tok over vinhuset K.H. Schneider og lagde sin første årgang i 2007, og har etter det fått stor internasjonal oppmerksomhet. Det regnes nå som en av topp 10 vinprodusenter fra Nahe og er i følge Gault Millau Weinguide Germany 2018 en av topprodusentene i Tyskland.

Det familiedrevne vinhuset kultiverer 14.5 hektar vinmark, hovedsakelig riesling, i Bad Sobernheim og Schlossböckelheim. Vinmarkene deres ligger i Domberg, Marbach og Felsenberg, og det er på grunn av dette vinhuset at vinmarken Sobernheimer Marbach har steget i rankene. De er i dag tre generasjoner som jobber sammen i vinhuset og de har en bred linje med viner, fra tørre til søte. Siden Andi har gått i lære på New Zealand har de også pinot noir og Sauvignon Blanc i porteføljen sin, de var faktisk noen av de aller første som plantet disse druene i Nahe.

Alle vinene nevnt under er tilgjengelige i Norge, utenom pinot noir.

 

K.H. Schneider Domberg Riesling Spätlese 2015

Kommer fra enkeltvinmarken Domberg, den er villgjæret og modnet 6 måneder. Vinen har en innbydende og kompleks aroma av gul frukt, elegante sitrustoner og hvit steinfrukt. Den er kompleks også på smak, rund og velbalansert, god syre og en lang og god ettersmak. Absolutt verd prisen.

 

K.H. Schneider Schlossböckelheim Vulkanstein Riesling trocken 2015

Kommer fra ulike vinmarker i Schlossböckelheim, vulkansk jordsmonn, villgjæret på gamle fat. Den har en frisk og fruktig aroma, eple, sitrus, litt røyk, flint og våt stein. Den er kompleks på smak, rund og godt balansert, elegant mineralpreg. God kvalitet.

 

K.H. Schneider Sobernheimer Marbach Riesling Auslese 2015

Kommer fra den spennende Marbach vinmarken, sent innhøstede druer. Vinen har en deilig aroma av tropisk frukt, modne gule epler, sitrus og honning. Den er meget god sødmebalansert, fin syre god og fersk frukt og en lang ettersmak. En utrolig flott auslese.

 

K.H. Schneider Marbach Riesling Spätlese 2015

Kommer fra samme vinmark som auslesen over, med litt mindre sukker. Den er noe lukket på aroma, trenger kanskje luft eller litt lenger tid på flaska. Men viser gode frukttoner, sitrus, aprikos og fersken. Den er godt balansert på smak, konsentrert frukt og relativt lang ettersmak.

 

K.H. Schneider Sobernheim Savignon Blanc Trocken 2015

Er også fra Marbach. Vinen har en druetypisk nese med gres, stikkelsbær, grønn paprika, sitrus og nesle. Den er rund og har moden frukt på smak, godt konsentrert og balansert, lang ettersmak. En utrolig god Sauvignon Blanc.

 

K.H. Schneider Marbach Pinot Noir 2015

Er den eneste røde vi smaker, men for en vin! Den er preget av røde bær, krydder og mineraler på nesen. I munnen er den rund med en fin bærsødme, god syre, elegante bærtoner og et hint av fat. En deilig pinot noir jeg håper vi får se i Norge.