Rabagast arrangerer i høst en serie vinmesser flere steder i Oslo, der vininteresserte får anledning til å møte importører, utforske et bredt spekter av viner – og delta i kvalifiseringsrundene til uoffisielt NM i vinsmaking for amatører.

Konkurransen gjennomføres i samarbeid med Norsk Vinfagskole by Beverage Academy, og ledes av Magnus Egerdahl Nørsett, Norges første – og foreløpig eneste – champagnespesialist utdannet gjennom Comité Champagne. Nørsett er sommelier, gründer og utdanningsleder ved Norsk Vinfagskole, og har bakgrunn fra toppnivå i norsk gastronomi, blant annet som tidligere Wine Director på trestjernersrestauranten Maaemo og som en av grunnleggerne av vinbaren Territoriet.
Under vinmessen på Nordstrand ble det fullt hus da publikum fikk delta i både vinsmaking og konkurranse. Kvelden bød på mye læring og god stemning, og vinnerne av kvalifiseringsrunden mottok Thea Engviks bestselgende bok “Hvilken vin til hva” samt to eksklusive vinglass fra Riedel. Alle deltakere fikk i tillegg en vinåpner fra Vinteknikk.

Neste vinmesse og NM-kvalifisering finner sted i Gamlebyen (Gamlebyen Mat & Drikke) den 23. oktober kl. 18:00–20:30. Her kan både nybegynnere og erfarne vinelskere teste sine sanser og kunnskaper i et sosialt og uformelt miljø. Som medlem i NVKF får du også 150:- kroner rabatt med koden som du finner i nyhetsbrevet.
Arrangementene viser hvordan vininteressen stadig vokser, og hvordan samarbeid mellom aktører som Rabagast og Norsk Vinfagskole bidrar til å gjøre vinfaget tilgjengelig for alle som ønsker å lære mer – med en god porsjon konkurranseglede på kjøpet.