Kruger Rumpf

Del på Facebook

I juli ble jeg invitert på middag med vinprodusenten Kruger Rumpf, og selv om Georg Rumpf insisterer på enkelheten av maten flere ganger, er det et helt fantastisk måltid. Maten er helt nydelig, selv om den «bare» er lagd av moren hans, og vinen… Vel, den er fantastisk.

Det Nahe baserte vinhuset Kruger Rumpf har historie helt tilbake til 1708. Da gjorde de som de som de fleste vinhus og solgte druene sine til kooperativer. Ting forandret seg da Stefan Rumpf tok over gården med en helt ny filosofi i 1984; kvalitet over kvantitet. Og slik ble det. 8 år etterpå, i 1992, ble de medlem i den tyske foreningen VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter). En forening kun for de beste vinprodusentene i Tyskland.

Vingården ligger i Münster-Sarmsheim og de har ca. 35 hektar vinmark, de beste vinmarkene deres er de 50 år gamle riesling vinstokkene i Münsterer Pittersberg og Münsterer Dautenpfänz. Selv om riesling utgjør hovedandelen av druene de produserer så har de også pinot blanc, silvaner, pinot gris, pinot madeleine, pinot noir, chardonnay, scheurebe og gewürztraminer!
Vinhuset drives i dag av brødrene Georg og Philipp Rumpf, og det er den hyggelige Georg som har invitert en liten gruppe skribenter på middag og vinsmaking.

Maten blir beskrevet som «ordinær mat min mor har lagd, ikke noe fancy» av Georg, men i mine øyne er det det ikke så ordinær mat. Vi får servert en deilig laksetartar med agurk og rømme til forrett, en godt krydret tomatsuppe og enorme entrcôtestykker med pasta, salat og tomatsaus til hovedrett. Dessertene kommer inn på fat; hjemmelagde créme brûléer, sjokolademousse, panna cotta og sjokoladekaker i porsjonsglass med friske bær. Absolutt nydelig, ikke minst med dessertvinene fra slutten av 90-tallet som vi smakte til.

Vinen vi smakte:

Pinot Noir Rosè 2017: Frisk og delikat nese med røde bær, hint av urter. Den er frisk og fruktig på smak, lett sødme, god syre og sitter godt i munnen med fin struktur.

Phylitt Riesling 2017: Klassisk riesling på nesen, fin og fruktig med modne epler og sitrus på nesen. Den er fruktig og rund på smak, moden fruktsødme, balanserende syre og en god ettersmak.

Pinot Blanc Reserve 2016: Vinen har en innbydende, fruktig og floral nese, kompleks frukt og hint av urter. Kompleks også i munnen, fint fruktpreg, god syre, integrerte gjærtoner og en lang ettersmak. Meget god pinot blanc.

Im Langenberg Riesling 2017: Frisk og fruktig nese, epler, sitrus og mineraler. Rik og fruktig på smak, god syre og sitter godt og lenge i munnen. Kvalitetsriesling.

Im Pitterberg Riesling Kabinett 2017: Innbydende aroma med intense frukttoner, eple, tropisk frukt og hint av mineraler. Den er rik og fyldig på smak, meget godt syrebalansert, kompleks frukt og en lang ettersmak. God Kabinett!

Im Pitterberg Riesling 2017: Litt lettere aroma, fine toner av epler, florale hint, sjasmin og litt mineraler. Den er frisk og fruktig på smak, ganske syredrevet, sitter godt i munnen.

Im Pitterberg Riesling 2017 (Barrel Sample): Deilig og fruktig aroma, litt fatpreget, gode toner av eple og sitrus. God og fruktig på smak, sitter godt og kommer til å bli bra neste år.

Dorsheimer Burgberg Riesling Spätlese 1998: Deilig og intens nese av gul og moden frukt, honning, godt utviklet med hint av mineraler. Den er fyldig med god frukt, fortsatt fin syre, deilig og balanser sødme i en meget lang ettersmak.

Münsterer Dautenpflänzer Riesling Spätlese 1997: Rik og fruktig aroma, deilige toner av modne epler og pære, sitrus og mineraler. Den er moden og rik på smak, moden frukt blir godt balansert av syre, lang og halvtørr ettersmak.