En god allrounder til høsten på bag in box. Foto: Rune Carlsen

La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages 2019 – Rimelig og god allrounder

Del på Facebook

Med høstferien rett rundt hjørnet er det mange som er på utkikk for en god allround-vin med mange bruksområder. En som passer utmerket til kos litt senere på kvelden, men som også kan parres fint til flere av høstens retter.

Perrin-familien, som står bak denne vinen, har flere rimelige viner som er godt kjent i Norge. Kanskje mest kjent er «flasken med to høner på». Benevnelsen «Villages» er forbeholdt en femtedel av vinmarkene i Côtes du Rhône, og i denne fornyede utgaven byr Perrin på en blend av Grenache, Syrah og Mourvèdre.

La Vieille Ferme Côtes du Rhône Villages 2019:

Vmp.nr: 13476506
Produsent
: La Vieille Ferme
Område: Côtes du Rhone-Villages, Rhône, Frankrike
Druer: Grenache 60 %, Syrah 15 %, Mourvèdre 25 %
Volum, type: 3 liter, Bag in box
Pris: 545
Dyp rubinrød på farge. Klar duft av modne kirsebær, røde bær og urter. Leskende og moden rød frukt på smak. Balansert med et fint syrenivå som følger ut i en tørr avslutning. Lett tanninstruktur som gjør vinen matvennlig.

Formatet bag-in-box gjør at du må være oppmerksom på tappedatoen som er oppgitt på boksen. Dette er ikke lagringsvin, og tappedatoen bør helst være under ett år fra når den drikkes. Spør på vinmonopolet hvis du ikke finner den oppgitte tappedatoen.