Laks med smørsaus

Del på Facebook

Jørn Broll

Jørn Broll

Filmfotografen Jørn Broll har drevet matbloggen MatogVinnett siden 2007.

Jeg har laget mange gode lakseretter, men denne var spesielt velsmakende. Det er en lett og spesielt god og leskende forrett med en svært god, biodynamisk, vin fra Villa Job til!

–  –  –

til 4 personer

600 g laksefilet
30 g kaviar
50 g smør
2 dl hvitvin
1 sjalottløk
2 ss gressløk
2 søtpoteter
3 ss smør
1 dl fløte

smørsaus Fres løken i en panne med litt olivenolje, ha i hvitvinen, kok inn til det halve. Smelt inn smøret og ta pannen bort fra platen. Ha i kaviar og gressløk. Hold varm.

Del laksefileten i passe store biter og legg de i en ildfast form, splash litt soyaolje, honning og sitronsaft over og sett i ovnen på 180° C i 8-10 minutter. Kok søtpoteten mør og stapp med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Anrett saus, laks og søtpotet, enjoy!

Alessandro Job er en ung vinmaker fra vinregionen Friuli Grave i nord-Italia som tappet sin første årgang i 2015. Han var egentlig utdannet forretningsøkonom men etter å ha jobbet i 6 år som økonomikonsulent hoppet han av og startet Villa Job. Allerede få år etter oppstarten er Alessandro i ferd med å kunne kalles en kultvinmaker. Vinene er spesielle, gode, kommer i små opplag og selges fort ut. Enda et pluss er at de jobber etter biodynamiske prinsipper både i vinmarken og i kjelleren. 2017 årgangene hans er klart mer fokusert enn før og Untitled er også en særdeles god og matvennlig vin, som du kan få oppleve hvis du prøver denne oppskriften. Nytt av året er også at alle vinene har fått nye, mer passende og kulere, etiketter. Untitled er nesten, men bare nesten utsolgt. Løp og kjøp.

Villa Job Untitled 2017