Casa Vinicola Luca lager både musserende, hvite og røde viner. Lagring skjer både på barriques og ståltanker. Foto: Produsenten

Masterclass på Fin Vin & Brennevins høstmesse

Bli kjent med ny vin fra et gammelt vinland eller bli med på en reise i akevittens verden på masterclassene på høstens fineste vin- og brennevinsmesse.

Del på Facebook

18. november i VIA VIKA avholdes Fin Vin & Brennevins høstmesse, der du kan du smake et bredt utvalg viner. Messens navn inneholder et løfte til våre gjester, og utstillerne er pålagt å holde en høy standard. Hvis man vil dykke dypere ned i et tema, byr vinmessen på to masterclasses

Som medlem av NVkF får du 125 kr rabatt på arrangementet. Rabattkoden finner du i NVkF sitt nyhetsbrev.

Klokken 14:00: Ion Luca

Moldova har en lang og rikholdig vinhistorie som strekker seg flere tusen år tilbake. Landet, som er en del av det historiske vindistriktet Bassarabia, har en ideell geografisk beliggenhet for vinproduksjon, med et klima og jordsmonn som er gunstig for druedyrking.

I det 19. århundre opplevde Moldova en oppblomstring i vinproduksjonen, og vinen fra regionen begynte å eksporteres til internasjonale markeder. Etter den russiske revolusjonen ble Moldova en del av Sovjetunionen, og vinproduksjonen ble industrialisert. Moldova ble en av Sovjetunionens viktigste vinprodusenter.

Etter uavhengigheten fra Sovjetunionen fortsatte Moldova å dyrke sin vintradisjon, nå med et langt større engasjement, og har oppnådd anerkjennelse for kvalitetsviner som eksporteres til internasjonale markeder. Moldovas vinhistorie er derfor en fascinerende reise gjennom tid, preget av skiftende politiske hendelser og en urokkelig forpliktelse til vinproduksjon.

På Fin Vin & Brennevins høstmesse kan du møte Ion Luca, president i Asociatiei Micilor Producatori de Vin din Moldova (sammenslutningen av små vinprodusenter fra Moldova). Hans vingård, Casa Vinicola Luca, er Moldovas høyest premierte familieeide vingård.

Ion Luca vil holde en masterclass hvor du får presentert et utvalg av hans viner. Ion vil også bli å finne på Regala sin stand. Her kan du smake flere viner fra Moldova, Romania og Ukraina.

Varighet ca. 30 minutter.

Klokken 15:00: Marthe Bøhn

Kvinnen bak Gullmunn Akevitt tar deg gjennom en reise i akevittens verden.

Marthe Bøhn har hatt en fascinasjon for ekte brennevin og det tilhørende håndverket siden hennes første opphold i Cognac i 1996. I 2007 tok Marthe fagbrevet som cognacdestillatør, med Masterblender Richard Braastad som læremester og mentor.

Gullmunn akevitter er rene, delikate og milde akevitter basert på norsk potetsprit destillert med urter og røtter, og er modnet på ulike gamle eikefat.

Varighet ca 30 minutter.

Åpningstider

Messen er åpen for publikum mellom klokken 13:00 og 17:00.

Det er 25 plasser på hver masterclass og førstemann til mølla. Påmelding til masterclass gjøres mot slutten av registreringen ved påmelding til messa. 

Meld deg på vinmessen og masterclass på Checkin.