Foto: Produsentens hjemmesude

McManis, California

Del på Facebook

McManis vingård i California er kjent for tradisjon og kvalitet

Det er ofte enklere å velge europeiske viner som man til en viss grad kjenner fra før, enn å prøve noe nytt. McManis bør være unntaket mer enn regelen.

Etter råd fra en lokal vininteressert person ble jeg introdusert for McManis Petite Sirah 2015. En vin med smak av litt pepper, kraftig i smaken og litt syre. Vinen har duft av moden mørk frukt og er laget på Tannat og Petite Syrah.

Vingården er eiet og drevet av Ron og Jamie Mc Manis siden 1990. Familien er kjent for å gå sine egne veier i vinverdenen og har et bredt utvalg av kvalitetsviner.

Mens Petite Sirah passer godt til kraftig kjøtt, har de også laget en 100% Chardonnay inspirert vin som kort og godt har fått navnet McManis Chardonnay. I Vinmonopolets bestillingsutvalg finner man en fra 2016. Vinen har en pæreaktig duft, men også innslag av melon, fersken og vanilje. Pæresmaken finner man også igjen ved smaking av vinen. Vinen passer godt til fjærkre, men også lettere fiskeretter og skalldyr.

Foto: Produsentens hjemmesude

Der mange velger kraftige franske viner til oksekjøtt bør McManis sin Cabernet Sauvignon fra 2015 være et alternativ å vurdere. Vinen er en blanding av Cabernet Sauvignon, Petite Syrah og Ruby Cabernet, der Cabernet Sauvignon er den dominerende druen. Vinen har en duft av mørke bær og smak av frukt og eik. Dette kombinert med god fylde og friskhet. Denne vinen bør man utforske i møte med norsk sommer og grillmat.

Selv om McManis har en rekke spennende viner vil jeg likevel spesielt fremheve deres Pinot Noir vin. En vin med friskhet og fylde som passer godt til fjærkre, men også småvilt. Vinen har en smak av røde frukter og en karakteristisk duft av jordbær. Vinen er en blend av Petit Verdot og Pinot Noir der den sistnevnte er den klart dominerende. På Vinmonopolet finner man på bestillingsutvalget en McManis Pinot Noir 2016. Den er vel verdt å prøve.

McManis familien har arbeidet med vin i flere generasjoner og er opptatt av bærekraftig utvikling, noe som gjenspeiler seg i deres vinproduksjon. Familien produserer også viner på Merlot, Zinfandel, Barbera, Pinot Grigio og Viognier.

Vinmonopolet har et utvalg av McManis viner i sine hyller, men bør i fremtiden vurdere om flere bør introduseres for vininteresserte nordboere.