Med lidenskap for Syrah

Del på Facebook

Viña Maipo er en pioner innen dyrking av Syrah i Chile og plantet de første vinstokkene på 90-tallet på vingården Quinta de Maipo, i hjertet av Maipo-dalen. Viña Maipo har sterk tro på denne druens egenskap til å produsere ekstraordinære viner. Vinmakeren Max Weinlaub har jobbet hos Viña Maipo siden 2007 og har Syrah-druen som sin favoritt, særlig pga. dens allsidighet. «En Syrah-vin kan skifte personlighet, helt avhengig av hvor den er produsert; når den vokser i kjølig klima og nær sjøen blir vinen friskere, lettere og saftigere. Vokser den i varmere områder og daler blir den mer strukturert, fyldig og konsentrert,» sier Max Weinlaub.

 

Maipo Alto – et unikt terroir

Maipo-dalen, spesielt det høyeste området som heter Maipo Alto, har et terroir som skaper noen av de mest fremragende vinene fra Chile, og der ligger vingården Quinta de Maipo. Fra kysten blåser friske vinder inn mot Maipo Alto og Andesfjellene, og skaper tåke og temperaturvariasjoner som sammen med solrike forhold gir ekstremt gode modningsforhold for druene. Den steinete og sandrike jorden skaper et utfordrende vekstforhold for vinrankene og drueutbyttet blir derfor begrenset og konsentrert. Altså, et ideelt jordsmonn for dyrking av Syrah.

 

Interessert? Meld deg på Oslo Vin- og Matmesse:

Vina Maipo, og andre viner og spesialiteter, kan du smake på Oslo Vin- og matmesse som arrangeres på Gamle Logen i Oslo, onsdag 6. juni. Alle varer, unntatt alkoholholdige, kan kjøpes på messen.

Se https://www.deltager.no/oslo_vin-_og_matmesse_2018_06062018 for mer informasjon og påmelding.