Tilgjengelige viner i serien "Most Wanted"

Most Wanted Wines

Del på Facebook

Most Wanted Wines er en serie viner som nå er lansert i Norge. Det er det engelske firmaet Off-Piste Wines som står bak vinene og som oppgis som produsent av konseptet, selv om vinene kommer fra forskjellige produsenter rundt om i verden.

Tanken bak serien Most Wanted Wines ifølge produsenten at alle skal ha mulighet til å drikke verdens mest ettertraktede viner. I følge den engelske hjemmesiden har de i dag 10 forskjellige druer i serien. Blant de hvite finner vi Chardonnay, Riesling, Grüner Veltliner, Albariño og Sauvignon Blanc, mens det på den røde siden er Zinfandel, Malbec, Pinot Noir, Shiraz og Cabernet Sauvignon.  På Vinmonopolet finner du i dag Pinot Noir, Shiraz og Sauvignon Blanc, pluss Malbec i kvartflaske.

Konseptet går ut på at vinene skal være lette å forstå, lette å like og lette å kombinere med mat. Eksempelvis har baketikettene en kort beskrivelse av vinen, samt hvilke typer mat vinen passer til. Vinene er ikke økologisk/biodynamisk.

 

Er det hold i å kalle vinene «Most Wanted»?

Vi har prøvd tre av vinene som er tilgjengelig i Norge, og her er vår bedømming av de.

Most Wanted Sauvignon Blanc 2017
Marlborough, New Zealand
Varenr. 10286001
Kr. 139,90

Dufter grønn, frisk og syrlig med tydelig stikkelsbærkarakter. Litt ny verden sauvignon blanc med litt søtlig frisk i slutten av duftbildet. Deilig god moden frukt av stikkelsbær og litt tropisk frukt med en frisk fin og syrerik avslutning. Balansert og rik aromatisk munnfølelse. Mellomlang ettersmak med fin mineralkarakter.
Passer til aperitiff, salater, sjømat og thai.
83 poeng. Meget godt kjøp for prisen

 

Most Wanted Pinot Noir 2016
Hawkes Bay, New Zealand
Varenr. 8335401
Kr 179,90

Lys rødlig farge. Duft av markjordbær og bringebær med et lite hint av urter. Smaker av røde bær, litt anis og tanniner. Rikt smaksbilde, men mangler litt konsentrasjon. Tørr avslutning med middels lengde. Gjenkjennelig ny verden pinot noir. Passer til retter med lam, entrecote og krydret kylling.
84 poeng. Godt kjøp til prisen

 

Most Wanted, Shiraz 2017
South Australia
Varenr. 8339201
Kr 149,90

Kraftig fin mørk farge. Mørke bær, urter og litt animalsk på nesen. Ganske direkte i smaksbildet, mørke bær, krekling, urter og et lett animalsk preg. Litt blekk og eik. Middels lang ettersmak. Passer til gryteretter
80 poeng